5 martie

TREI TESTE NEGATIVE PENTRU CORONAVIRUS
Cele trei teste efectuate în municipiul Cluj-Napoca în cazul unor persoane suspecte de coronavirus sunt negative.
Probele au fost prelevate de la doua persoane din judetul Hunedoara și de la o alta cu provenienta din Bihor. Totodata starea pacientului din Maramures internat la Spitalul de Boli Infectioase este buna, pacientul fiind afebril și fără alte simptome grave.

S-A STABILIT TERENUL PENTRU SPITALUL PEDIATRIC MONOBLOC
Spitalul Pediatric Monobloc din Cluj se apropie cu un pas de realitate după ce Consiliul Judetean a inițiat un proiect care are ca obiect preluarea unui teren aflat în administrarea Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară pentru a fi utilizat ]n scopul construirii institutiei medicale.
În concret s-a realizat transferul terenului și a imobilelor pe care actualmente se afla Spitalul Pediatric de pe strada Moților în proprietatea Universității de Stiinte Agricole și Medicina Veterinara. Acestea vor fi predate către universitate după finalizarea construcției noului Spital pe terenul cu suprafața de circa 16 hectare din zona Becaș. Etapa următoare prevede ca, în regim de urgență, să fie inițiată procedura legislativă prin care
terenul destinat noului Spital Pediatric să treacă în proprietatea județului Cluj.

LICITATIA PENTRU METROU SI TRENUL METROPOLITAN POATE FI CONTINUATA
Primăria Cluj-Napoca poate adjudeca licitația pentru efectuarea studiilor în vederea realizării metroului și a trenului metropolitan, după ce acțiunea formulată împotriva Deciziei Consiliului Național de Solutionare a Contestatiilor a fost câștigată.
Prin Decizia 270 din 3 martie, Curtea de Apel Cluj a admis plângerea formulată de municipalitate și a respins acțiunea companiei METROUL din Romania și a firmei PADECO din Japonia, astfel ca în etapa imediat următoare, Primăria poate trece la încheierea procedurii de achiziție necesare. În ceea ce privește trenul metropolitan acesta va acoperi întregul coridor feroviar cuprins între halta Nădășel și stația Bonțida, pe o lungime de aprximativ 43 km. Referitor la metrou, în prima etapă acesta va acoperi ruta din centrul zonei de sud a comunei Florești și pana in zona de est a orașului Cluj-Napoca, iar în a doua etapa metroul va fi extins pana în comuna Gilau. Pe noua linie de metrou sunt propuse 15 stații pe o lungime de aproximativ 16 km.