5 noiembrie

PROGRAM PRELUNGIT AL DIRECŢIEI JUDEŢENE DE EVIDENŢA A PERSOANELOR CLUJ
Direcția Județeană de Evidență a Persoanelor Cluj anunță persoanele cu drept de vot, interesate de obținerea documentelor de identitate că până în 10 noiembrie își va adapta programul de lucru cu publicul astfel:
Mâine, Joi și Sâmbătă – între orele 08.00 – 16.00
Vineri – între 08.00 – 13.30
Iar Duminică – între orele 07.00 – 19.00 – se vor primiri documente, iar între 07.00 – 21.00 vor fi eliberate acte de identitate

Conducerea Direcţiei Judeţene de Evidenţă a Persoanelor Cluj recomandă cetăţenilor care şi-au depus actele necesare pentru eliberarea cărţii de identitate sau a cărţii de identitate provizorii, a căror documente sunt emise şi neridicate, să se deplaseze la sediul serviciul public comunitar local de evidenţă a persoanelor la care sunt arondaţi, pentru ridicarea actelor de identitate, în vederea exercitării dreptului de vot.

Informaţii suplimentare pot fi obținute accesând site-ul djepcluj.ro.

PROGRAM DE PROMOVARE A EDUCAŢIEI MEDICALE ŞI PRIM AJUTOR ÎN ŞCOLI
Luni, 4 noiembrie, în sala de ședințe a Inspectoratului Școlar Județean Cluj, a fost relansat proiectul educațional de promovare a educației medicale și de prim ajutor în școli.

Cu acest prilej au fost înmânate reprezentanților școlilor, manechinele pentru desfășurarea viitoarelor activități propuse. Proiectul se va desfășura până în luna mai a anului viitor, la grupe de câte 20 de elevi din clasele a VII-a -a VIII-a, a IX-a și a XI-a.
De asemenea, vor fi implicate și cadre didactice pentru recunoașterea unor situații medicale care impun acordarea primului ajutor.

Unitățile de învățământ implicate în proiectul educațional de promovare a educației medicale și de prim ajutor sunt:
Liceul Teoretic Nicolae Bălcescu, Liceul de Informatică Tiberiu Popoviciu, Colegiile Naționale Emil Racoviță, Pedagogic, George Coșbuc și Școlile Gimnaziale Horea, Ioan Bob, Ion Agârbiceanu, Ion Creangă şi Iuliu Hațieganu.

S-A ÎNCHEIAT CAMPANIA “40 DE ZILE PENTRU VIAŢĂ”
În data de 3 noiembrie s-a încheiat campania “40 de Zile pentru Viaţă”, acţiune de veghe şi rugăciune pentru încetarea avortului.

Campania a avut loc în fața Bibliotecii Universitare, în fiecare zi, între orele 7-19.

Campania “40 de zile pentru Viaţă” a fost iniţiată în Statele Unite ale Americii, în anul 2007, iar de atunci s-a extins cu repeziciune în multe alte oraşe din întreaga lume, astfel încât a devenit o mişcare la nivel global. 61 de naţiuni s-au implicat în organizarea acestei campanii, peste 16 000 de copilaşi au fost salvaţi de la moarte, iar 104 clinici specializate în avort au fost închise.

Pe teritoriul României, campania nu s-a ţinut doar în Cluj-Napoca, ci și Oradea, Gherla şi Năsăud.

LINIA 21 REVINE LA VECHIUL TRASEU
Compania de Transport Public informează călătorii că, începând de mâine, linia 21, ce face legatura între P-ta M. Viteazul şi cart.
Bună Ziua, revine la traseul de bază, în sensul de mers spre cart. Bună Ziua. Prin urmare, staţia Andrei Mureşanu va fi înlocuită cu staţia P-ta Cipariu.