5 octombrie

CURS GRATUIT DE ANTREPRENORIAT SOCIAL PENTRU TINERI
Biblioteca Județeană „Octavian Goga” organizează un curs gratuit de antreprenoriat social pentru tinerii cu vârste cuprinse între 14-20 de ani. Evenimentul va avea loc din 15 octombrie până în 16 noiembrie la American Corner în Cluj-Napoca. Cei interesați se pot înscrie până în 10 octombrie. Scopul evenimentului este de a dezvolta abilitățile antreprenoriale ale tinerilor prin familiarizarea acestora cu antreprenoriatul social și al managementului de proiect, precum și dezvoltarea creativității și a spiritului inovator. Participanții vor învăța inițierea și dezvoltarea unei afaceri și implicarea în viața comunității prin realizarea și implementarea de proiecte în cadrul cursurilor desfășurate.

TARGUL „PRODUS DE ROMANIA” IN PREMIERA LA CLUJ-NAPOCA
Peste 140 de expozanți din România și din Republica Moldova cu preparate din carne, lactate și produse tradiționale participă până duminică la Târgul Național „Produs de România” desfășurat în premieră în Cluj-Napoca. Evenimentul are loc în parcarea complexului comercial VIVO! Și va cuprinde sesiuni de gătit , în care participanții vor avea posibilitatea să vadă cum sunt preparate produsele tradiționale, precum și o componentă artistică cu intepreți și ansambluri folclorice reprezentative. Târgul este dedicat aniversării Centenarului Marii Uniri și este intitulat „Produs de Cluj unește România”.

CONCURSUL NATIONAL DE POEZIE „OCTAVIAN GOGA”
Concursul național de poezie dedicat omagierii operei și personalității poetului Octavian Goga, organizat de Muzeul Memorial „Octavian Goga” din Ciucea, Direcția Județeană pentru Cultură, Culte și Patrimoniu Cultural și Uniunea Scriitorilor – Filiala Cluj, începe de astăzi și este deschis tuturor creatorilor de literatură din țară, indiferent dacă sunt membrii unei asociații și au volume publicate sau nu. Astfel, participanții pot să trimită până în 9 noiembrie la Direcția Județeană pentru Cultură Cluj, textele organizate în 2 exemplare. Fiecare participant poate expedia maximum 10 poezii însoțite de un CV care să cuprindă datele personale și activitatea literară. Premianții ultimelor două ediții nu pot să participe. Premierea va avea loc la Muzeul Memorial „Octavian Goga” din Ciucea în 25 noiembrie.