5 octombrie

AJUTOARE PENTRU INCALZIRE
A inceput distribuirea cererilor pentru acordarea ajutorului pentru încalzirea locuintei, precum si preluarea acestora. Ajutorul de încalzire se acorda persoanelor cu domiciliul sau resedinta valabila în Cluj-Napoca în perioada sezonului rece (noiembrie 2016 – martie
2017), pe baza cererii si declaratiei pe propria raspundere, însotita de actele necesare.
În stabilirea venitului net mediu lunar pe membru de familie si, dupa caz, al persoanei singure, se iau în calcul toate veniturile realizate de membrii acesteia în luna anterioara depunerii cererii.
Plafoanele sunt : 1082 lei pentru persoanele singure beneficiare de încalzire de la RAT; 786 lei/pers. pentru familiile sau persoanele care se gospodaresc împreuna beneficiare de încalzire de la RAT ; 615 lei/pers. pentru persoanele singure, familiile sau persoanele care
se gospodaresc împreuna si folosesc pentru încalzirea locuintei gaze naturale, energie electrica sau combustibili solizi.
Pot beneficia de ajutor pentru încalzirea locuintei, cu energie termica, gaze naturale, energie electrica sau combustibili solizi familiile, respectiv persoanelor singure, care se incadreaza
in plafoanele de venit pe persoana, numai pentru locuinta de domiciliu sau, dupa caz, de resedinta a acestora, daca nu detin bunuri mobile/imobile, care conduc la respingerea acordarii ajutorului.

SENS GIRATORIU NOU
Un nou sens giratoriu a fost amenajat. Acesta se afla la intersectia strazilor Maramuresului si Vrancei. Noul sens giratoriu va avea initial un caracter experimental. Daca îsi va dovedi eficienta, va deveni permanent.

DRUM JUDETEAN ASFALTAT INTEGRAL
Dupa recenta finalizare a lucrarilor de asfaltare pe drumul judetean 103H Scrind – Sacuieu – Bologa, lucrari care au vizat un sector în lungime de 4,7 kilometri, au inceput lucrarile pregatitoare în vederea asfaltarii ultimului sector de drum ramas neasfaltat, în lungime de
1,2 kilometri.
Asfaltarea integrala a drumului judetean 103H Scrind – Sacuieu – Bologa va asigura o legatura rapida si facila între DN1 (prin localitatea Bologa) si drumul judetean 108C care
traverseaza zona turistica Rachitele – Prislop – Ic Ponor
Presedintele CJ Cluj, Alin aTise a declarat ca marele avantaj al lucrarilor de asfaltare de pe acest drum se refera la faptul ca în acest fel se deschide o noua ruta de acces spre una dintre cele mai frumoase zone montane ale judetului.

CADRE DIDACTICE CLUJENE PREMIATE
Consiliul Judetean Cluj, în parteneriat cu Inspectoratul Scolar Judetean Cluj, premiaza  astazi cadrele didactice care au îndrumat cei mai performanti elevi clujeni, precum si cele mai bune unitati de învatamint preuniversitar din judet. În cadrul ceremoniei vor fi oferite recompense banesti în suma totala de peste 111.000 de lei, precum si distinctii de excelenta unui numar de 176 de profesori si sapte unitati de învatamint. Toate acestea se doresc a fi un semn de recunoastere a rezultatelor de exceptie obtinute de cadrele didactice prin intermediul elevilor pe care i-au pregatit în vederea participarii la concursurile si olimpiadele scolare desfasurate în cursul anului scolar 2015-2016.

SPECTACOLE DE ZIUA INTERNATIONALA A ASTRONOMIEI
Cu ocazia Zilei Internationale a Astronomiei, planetariul mobil revine la Cluj între 8 si 9 octombrie. Cu aceasta ocazie, la cinematograful Dacia de pe strada Bucegi, vor avea loc proiectii spectaculoase ale planetariului simbata si duminica, intre 9:00 si 18:00.
Spectacolele Planetariului Mobil Educational se vor desfasura din ora în ora, cu începere la orele fixe. Durata unei proiectii este de aproximativ 45 de minute, iar pretul unui bilet este de 11 lei. Domul în care se vor desfasura spectacolele are o capacitate de 60 de persoane.