5 septembrie

RUTA AERIANĂ CLUJ-NAPOCA – BUCURESTI, SCOASA DIN PROGRAMUL WIZZ AIR
Ruta aeriană Cluj-Napoca – Bucureşti operată de compania low-cost Wizz Air nu se mai găseşte în programul de zbor al acesteia, a anunţat site-ul de profil airlinestravel.ro. Modificarea va avea loc începând cu 27 octombrie, iar până atunci cele 6 zboruri săptămânale vor continua. Reprezentanţii companiei au declarat că ruta Cluj-Napoca – Bucureşti nu a funcţionat conform aşteptărilor, iar reţeaua trebuie optimizată. Pasagerii care sunt afectaţi de această decizie vor fi informaţi şi beneficiază de reprogramări alternative gratuite pe alte rute, rambursarea integrală a biletelor plătite sau 120% credit din rezervarea originală în contul companiei. Ruta a fost inaugurată în 22 iulie 2016 şi a desfăşurat iniţial 6 zboruri săptămânale, iar din luna octombrie a anului 2016 numărul a crescut la 10, cu 100.000 de pasageri înregistraţi anul trecut.

ELEVII CLUJENI CU MEDIA 10 VOR FII PREMIATI
Elevii clujeni, care au obţinut media 10 la examenul de bacalaureat şi la evaluarea naţională vor fi premiaţi astăzi de către Primăria Municipiului Cluj-Napoca. Totodată, profesorii îndrumători vor primi la rândul lor premii pentru performanţa obţinută. Reamintim că nota maximă la cele două examene a fost obţinută de 12 elevi din Cluj-Napoca, 12 la examenul de evaluare naţională şi 2 la examenul de bacalaureat. Judeţul Cluj s-a clasat pe locul doi în ţară, cu un procent de 87,8% la examenul de evaluare naţională, iar în prima sesiune a examenului de bacalaureat a obţinut o promovabilitate de 81,14 % clasându-se pe primul loc la nivel naţional.

ADMITERE SCOALA DE POLITIE
Cei mai mulţi dintre candidaţii admişi la Şcoala de Poliţie „Septimiu Mureşan” din Cluj-Napoca provin din judeţele Cluj şi Maramureş, câte 34 pentru fiecare, urmate de Suceava, Bihor şi Bistriţa-Năsăud. Cel mai mare punctaj a fost obţinut de un candidat din Suceava, cu 98 de puncte din 100, faţă de 89 de puncte obţinut în sesiunea anteriorară. După probele scrise la limba română şi pentru o limbă străină, susţinute luni, şi în urma redistribuirilor au fost declaraţi admişi 300 de candidaţi, 134 de fete şi 166 de băieţi. Ultimul punctaj de intrare a fost 73 de puncte. Stagiul de pregătire va avea o durată de 10 luni. Judeţele din care a fost admisă doar o singură persoană sunt Bacău, Braşov, Dolj, Galaţi şi Vaslui.

CURSURI GDPR LA CLUJ-NAPOCA
Primele cursuri autorizate pentru ocupaţia de responsabil cu protecţia datelor cu caracter personal din Transilvania au loc la Cluj-Napoca. Absolvenţii cursurilor GDPR primesc o diplomă autorizată pentru ocupaţia de responsabil cu protecţia datelor, care este recunoscută atât la nivel naţional, cât şi în statele membre ale Uniunii Europene. Autorizarea cursului a fost obţinută de IC Consulting Cluj din partea Ministerului Muncii și Justiției Sociale și a Ministerului Educației Naționale. Managerul IC Consulting Cluj, Camelia Lung, a declarat că proiectul este susţinut de către specialişti cu experienţă în domeniul protecţiei datelor şi este construit pe baza experienţei practice extinse pe care aceşia au obţinut-o cu privire la respectarea legilor privind confidenţialitatea datelor, procedurilor de implementare şi a standardelor de securitate a informaţiilor legate de acestea. Cursul este deschis pentru orice persoană cu studii superioare şi va avea 15 întâlniri, cu un total de 60 de ore de teorie plus partea practică. Regulamentul UE privind protecţia datelor cu caracter personal a intrat în vigoare din 25 mai şi se aplică tuturor operatorilor şi instituţiilor publice, indiferent de obiectul de activitate, numărul de angajaţi şi cantitatea de date prelucrate.

VIZITA DIN COLUMBIA LA PRIMARIE
Reprezentanţii oraşului Columbia din SUA au vizitat în aceste zile Primăria Municipiului Cluj-Napoca. Printre aceştia s-au aflat atât reprezentanţi ai sectorului public, cât şi ai celui privat şi a sectorului non-guvernamental. Oraşul Columbia are ca scop întărirea legăturii cu municipiul Cluj-Napoca prin crearea unei reţele de oraşe partenere şi universităţi, în jurul educaţiei şi a tehnologiei. Printre subiectele de interes s-au aflat domeniul IT, inteligenţa artificială, domeniul medical şi mediul academic.