6 aprilie

SE CAUTA VOLUNTARI PENTRU ZILELE CLUJULUI
Primaria Cluj-Napoca recruteaza voluntari pentru a VI-a editie a Zilelor Clujului, ce va avea loc în perioada 19 – 22 mai. Cei interesati trebuie sa fi împlinit virsta de 18 ani si sa fie sa aiba disponibilitate pe perioada evenimentului. Formularul de înscriere se gaseste pe site-ul zileleclujului.ro sau la Centrul de Informare pentru Cetateni al Primariei Str. Motilor nr. 7.
Acesta va fi depus la Centrul de Informare pentru Cetateni, Str. Motilor nr. 7 sau poate fi trimis la adresa de e-mail zileleclujului@gmail.com. Cererile vor fi însotite de o poza tip
buletin. Inscrierile se fac pina in 30 aprilie.

INSTRUIRE PENTRU ALEGERILE LOCALE
La sfirsitul saptaminii trecute a avut loc la Casa de cultura a studentilor instruirea primarilor si a secretarilor comunelor, oraselor si municipiilor cu privire la sarcinile ce le revin în vederea organizarii si desfasurarii în bune conditii a alegerilor locale.
La activitatea de instruire au participat si membrii Comisiei tehnice judetene pentru organizarea si desfasurarea alegerilor locale din anul 2016. Acestea vor avea loc in data de 5 iunie.

ACTIVITATI PENTRU ELEVII VORBITORI DE LIMBA GERMANA
Linia de studii in limba germana a Universitatii Babes-Bolyai organizeaa activitati pentru elevii de liceu vorbitori de limba germana i ncadrul saptaminii “Scoala altfel.” Elevii vor lua parte la cursuri interactie, workshopuri creative, prezentari referitoare la ofertele de studiu in limba germana la universitatile clujene.  Manifestarea face parte din seria de evenimente organizate cu ocazia aniversarii a 20 de ani de existenta a Liniei de studii in
limba germana in cadrul UBB si se desfasoara in perioada 18-22 aprilie.

INTLNIRE “POTI TRAI ALTFEL”
O intilnire dedicata persoanelor cu dizabilitati va avea loc la biserica penticostala Speranta din Cluj-Napoca. Tema mesajului biblic al pastorul Emil Bartos pentru aceasta ocazie este “Suferinta si slava viitoare.”
Organizatorii anunta ca intrarea este libera, iar cladirea bisericii este accesibila persoanelor cu dizabilitati. Informatii suplimentare pot fi obtinute pe sitetul potitraialtfel.ro

VERDICT IN CAZUL BODNARIU
Echipa de organizare si initiativa pentru promovarea si rezolvarea cazului Bodnariu din Norvegia, reprezentata de pastorul Cristian Ionescu, a anuntat ca decizia judecatorului, partial favorabila, anuleaza hotarirea Barnevernet ca unul dintre baieti, Ezekiel, sa fie luat în custodie. Judecatorul a decis ca acesta trebuie sa fie cu parintii sai. Familia are voie sa-i vada pe ceilalti doi baieti de doua ori saptamina. In privinta fetitelor inca nu a fost pronuntat nici un verdict.
O alta actiune de solidarizare cu familia Bodnariu este programata la nivel international in data de 16 aprilie.