6 februarie

MODERNIZAREA STATIEI VIS-A-VIS DE PIATA MARASTI
Proprietarii chioşcurilor situate vis-a-vis de Piaţa Mărăşti au termen până în 15 martie să elibereze zona pe care îşi desfăşoară activitatea, potrivit unei decizii a Primăriei locale ce are în vedere modernizarea cartierelor.
Pe locul chioşcurilor ar urma să fie amenajat un spaţiu deschis pentru public dotat cu bănci şi alte obiecte necesare mediului urban. Staţia de autobuz va fi de asemenea demolată şi va fi construită una nouă, făcută după standardele europene.

MASA CALDA PENTRU ELEVII DIN TREI SCOLI CLUJENE
Colegiul Pedagogic „Gheorghe Lazăr”, Colegiul de Servicii în Turism „Napoca” şi Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu” sunt instituţiile de învăţământ din Cluj-Napoca incluse într-un proiect pilot ce prevede acordarea unei mese calde sau a unui pachet alimentar fiecărui elev înscris.
Programul-pilot va avea până la sfârşitul anului acoperire naţională, 150 de şcoli fiind incluse pe lista iniţiativei. Costul unei mese este de 10 lei/persoană şi este subvenţionat din fondul de rezervă al Guvernului urmând ca din primul semestru al anului şcolar următor proiectul să fie finanţat de autorităţile locale. Dacă se constată că ideea este una eficientă aceasta va continua şi anul viitor.

DOUA CANDIDATURI PENTRU FUNCTIA DE RECTOR UBB
Perioada depunerii dosarelor de candidatură pentru funcţia de Rector al Universităţii Babeş-Bolyai s-a încheiat la sfârşitul săptămânii trecute.
La registratura instituţiei au fost depuse două dosare ce aparţin preşedintelui senatutului instituţiei, pr. Prof. Univ. dr. Ioan Chirilă şi prorectorului prof. Univ. dr. Daniel David. Alegerile vor avea loc în data de 3 martie a acestui an, iar în cazul unui al doilea tur de scrutin acesta este stabilit pe 10 martie. Precizăm că la actuala conducere a rectoratului Universităţii Babeş-Bolyai se află acad. Prof. Univ. dr. Ioan-Aurel Pop.

COPACI PLANTATI PENTRU FIECARE NOTA DE 10 OBTINUTA
O campanie inedită pentru stimularea interesului studenţilor pentru rezultate excelente în sesiunea de iarnă se află în plină desfăşurare la Facultatea de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai.
Mai exact pentru fiecare notă de 10 obţinută la examene, instituţia va planta câte un copac prin intermediul TeamTrees.org. Prin aceasta facultatea doreşte să protejeze mediul înconjurător printr-un impact minim asupra scăderii amprentei de carbon din aer.

PENSIONARII CU VENITURI DE PANA LA 2150 DE LEI AR PUTEA AVEA GRATUITATE LA TRANSPORT
Un proiect ce are în vedere majorarea plafonului de pensii prin care să fie acordate abonamente gratuite pentru mijloacele de transport în comun din Cluj-Napoca este pus în dezbatere publică până în 12 februarie.
Iniţiativa prevede stabilirea pragului de 2150 de lei ca valoare sub care persoanele vârstince din Cluj să beneficieze de gratuitate la transportul în comun, deoarece la acest moment au această facilitate doar pensionarii a căror venituri lunare nu depăşesc 1700 de lei. Pentru persoanele cu vârsta peste 70 ani se va menţine reglementarea conform căreia vor avea gratuitate indiferent de venitul obţinut lunar. De asemenea cei care au pensii între 2151 de lei şi 2400 de lei vor putea să călătorească gratuit doar pe o singură linie de transport.

CONCERT VOCAL-SIMFONIC SUSTINUT LA FILAMORNICA DE STAT
Un concert vocal-simfonic, sub bagheta dirijorului Gottfried Rabl, va fi susţinut mâine de Corul şi Orchestra Filarmonicii de Stat „Transilvania”.
Evenimentul va avea loc la Colegiul Academic cu începere de la ora 19. Pentru detalii legate de concert şi accesul în sală puteţi să consultaţi site-ul filarmonicatransilvania.ro.