6 ianuarie

BOTEZUL DOMNULUI ESTE SARBATORIT ASTAZI
Creştinii de pretutindeni celebrează astăzi Botezul Domnului Isus Hristos, ocazie cu care marchează totodată şi încheierea perioadei sărbătorilor de iarnă.
Botezul Domnului sau Boboteaza este cunoscută printre creştini şi ca „Epifania”, „Teofania”, „Arătarea Domnului” sau „Descoperirea cuvântului întrupat”.

STUDENTII SE INTORC LA CURSURI
Tinerii înscrişi la studiile din învăţământul universitar încep de astăzi cursurile, după o pauză de două săptămâni.
Potrivit calendarului studenţesc, pentru majoritatea facultăţilor aceasta este şi ultima săptămână de cursuri, urmând ca de săptămâna viitoare să înceapă sesiunea de examene. Semestrul al II-lea va începe în 24 februarie, iar următoarea vacanţă este cea cu ocazia celebrării Învierii Domnului, vacanţă ce va avea loc în perioada 20-26 aprilie. Copiii înscrişi la grădiniţă şi elevii din învăţământul preuniversitar se mai bucură şi în această săptămână de vacanţă, iar de săptămâna viitoare vor începe cel de-al doilea semestru.

O NOUA PRIMARIE FUNCTIONEAZA DE ASTAZI IN MARASTI
O nouă primărie va funcţiona de astăzi în cartierul Mărăşti.
Instituţia este situată pe str. Porumbeilor, nr. 41, colţ cu str. Paris, la 50 de m de staţia autobuzului 1 şi la 150 m de str. Bucureşti. La noul sediu cetăţenii au la dispoziţie două ghişee pentru depunerea de cereri, două pentru achitarea taxelor de parcare, care vor fi deschise până în 31 martie, şi unul pentru taxele şi impozitele locale.

TINERII DIN MEDIILE DEFAVORIZATE VOR PUTEA FACE SCOALA DE SOFER GRATUIT
Tinerii cu posibilităţi materiale reduse care locuiesc în judeţul Cluj vor beneficia de plata integrală a şcolii de şofer prin intermediul programului „Permis pentru viitor”, al cărui fond integral este de 75.000 de lei.
Potrivit documentului, în program se pot înscrie tinerii cu vârste cuprinse între 17 şi 25 de ani, solicitările de finanţare putând fi depuse online sau prin poştă, însă nu mai târziu de 25 ianuarie. Programul se organizează anual, din 2015, şi este susţinut de Fundaţia pentru Comunitate, cu sprijinul companiei MOL România.

PESTE 57.000 DE PASAGERI PE AEROPORTUL AVRAM IANCU, IN PERIOADA SARBATORILOR
Peste 57.000 de pasageri au călătorit în perioada sărbătorilor de iarnă pe şi de pe Aeroportul Internaţional „Avram Iancu”.
Pe rutele externe, au călătorit în jur de 52.000 de pasageri, iar pe cele interne aproximativ 5000. Cea mai aglomerată zi din această perioadă a fost 30 decembrie, cand peste 6600 de pasageri au fost transportaţi pe rutele externe. Ultima cursă regulată din 2019 a fost dinspre Zaragoza, iar primii pasageri din 2020 au sosit de la Malmö, al treilea oraş, ca mărime, din Suedia.