6 iulie

ELEVII CLUJENI CU MEDIA 10 LA BACALAUREAT, PREMIAŢI DE CONSILIUL JUDEŢEAN
Elevii clujeni care au obţinut media 10 la examenul de bacalaureat 2018, vor primi o diplomă de excelenţă şi premii în bani, anunţă Consiliul Judeţean Cluj. În această sesiune de examene, 3 elevi clujeni au reuşit să obţină media 10 la probele susţinute, iar 7 instituţii de învăţământ au avut o rată de promovabilitate de 100%. Judeţul Cluj s-a clasat pe primul loc în ţară în ceea ce priveşte promovabilitatea, cu un procent de peste 81%, urmat de Iaşi şi Brăila.

5 RECTORI AI UNIVERSITĂŢILOR DIN CLUJ-NAPOCA, CETĂŢENI DE ONOARE
Consiliul local a aprobat astăzi, 6 iulie, acordarea titlurilor de cetăţeni de onoare ai municipiului Cluj-Napoca pentru 5 dintre rectorii universităţilor clujene de stat. Aceştia sunt Ioan Aurel-Pop, rector al UBB, Vasile Ţopa, rector al Universităţii Tehnice, Ioan Irimie, de la UMF, Cornel Cătoi, rector al Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară şi Vasile Jucan, de la Academia de Muzică.

LUCRĂRI DE ÎNTREŢINERE ÎNTRE LOCALITATEA SĂCEL ŞI LIMITA CU JUDEŢUL ALBA
Lucrări de întreţinere au fost demarate şi se află în plină desfăşurare între localitatea Săcel şi limita cu judeţul Alba. Sectorul are o lungime de 21 de km şi este situat pe DJ 107M, tronsonul Săcel- Băişoara – Iara – Buru – limita cu judeţul Alba. Pentru asigurarea unui front de lucru consistent, au fost executate lucrări de frezare pe aceeaşi lungime.

INSTITUTUL ONCOLOGIC, 110.000 DE SERVICII MEDICALE EFECTUATE ÎN ULTIMUL AN
Institutul Oncologic „prof. dr. Ion Chiricuţă” a efectuat în ultimul an aproximativ 110.000 de servicii medicale (dintre care peste 8000 de intervenţii chirurgicale) pentru 26.000 de pacienţi. Cele mai frecvente afecţiuni sunt la sân, ginecologice sau urologice. Datele au fost făcute publice cu ocazia Zilelor Insitutului Oncologic, care au loc până în 7 iulie, şi au ca temă „Prezent şi Viitor în afecţiunile oncologice”.

COMPETIŢIE DE ECHITAŢIE LA TURDA
Competiţia Salina Equines Horse Trophy aduce pe domeniul din vecinătatea Salinei Turda peste 200 de cai înscrişi în 3 probe de concurs, şi anume probe de obstacole cu sărituri, probe de anduranţă care reprezintă şi maratonul cailor şi probe de atelaje. Aceasta se desfăşoară până duminică şi reuneşte profesionişti în echitaţie din întreaga lume, fiind organizată pentru cea de a 3-a ediţie.