6 iunie

ACTIUNE DE ECOLOGIZARE CU OCAZIA ZILEI MONDIALE A MEDIULUI
O amplă acțiune de ecologizare a fost organizată ieri în Pădurea Făget, cu ocazia Zilei Mondiale a Mediului. La aceasta au participat în jur de 70 de studenți ai Facultății de Știința și Ingineria Materialelor și Mediului, din cadrul Universității Tehnice.Pe această cale reamintim că Ziua Mondială a Mediului a fost instituită în anul 1972 de către Adunarea Generală a Națiunilor Unite în cadrul Conferinței intitulate „Ecologia Umană” de la Stockholm.

AMBASADOAREA FRANTEI IN ROMANIA VINE LA CLUJ-NAPOCA
Ambasadoarea Franței în România, Michele Ramis, va vizita sâmbătă, 8 iunie, municipiul Cluj-Napoca pentru a participa la Festivalul Internațional de Film Transilvania. ceasta va purta mai multe discuții cu jurnaliștii, pe teme precum Presa franceză, Sezonul Franța România și industriile culturale și creative, discuție ce va avea loc la Mediateca Institutului Francez. Totodată, ambasadoarea Franței va participa și la Gala de încheiere a Festivalului Internațional de Film Transilvania pentru a înmâna premiul juriului de tineri francofoni, eveniment ce va avea loc la Teatrul Național.

MAI MULTE ACTIVITATI SPORTIVE DEDICATE COPIILOR CLUJENI
Mai multe activități sportive dedicate copiilor clujeni vor avea loc la acest sfârșit de săptămână prin programul „Fugi în curtea Școlii”. Astfel că vineri, copiii vor putea participa la activitățile organizate la Liceul Teoretic Onisifor Ghibu, sâmbătă la Școala Gimnazială „Ion Agârbiceanu”, iar duminică la Școala Gimnazială „Liviu Rebreanu”. Pentru organizarea activităților destinate copiilor, administrația locală a alocat suma de 140.000 de lei.

CLUJ-NAPOCA SE AFLA PRINTRE ORASELE CEA MAI BUNA CALITATE A VIETII
Cluj-Napoca se află pe locul 29 într-un clasament ce măsoară calitatea vieții din 72 de orașe europene și se situează cu 26 de locuri mai sus față de București, potrivit datelor furnizate de centrul Numbeo. Totodată, municipiul Cluj-Napoca ocupă primul loc la nivel național în ceea ce privește numărul de proiecte pentru un oraș inteligent conform VegaComp Consulting. Reamintim că anul trecut Clujul a înregistrat un produs intern brut de 12.400 de euro, al treilea la nivel național.