6 mai

PROIECT CAZARE GRATUITA PENTRU PARINTII CU COPIII CARE SUFERA DE BOLI ONCOLOGICE
Părinții copiilor care benefeciază de tratament în cadrul Institului Oncologic„Prof. dr. Ion Chiricuță” vor beneficia de cazare gratuită în oraș pe perioada spitalizării celor mici. Anunțul a venit pe fondul unui proiect de hotărâre care urmează să fie aprobat miercuri, 8 mai, și care prevede implementarea Programului social „Casa părinților”, clădire ce urmează să fie construită pe str. Republicii. Astfel, pe terenul aflat în administrarea municipalității urmează să fie construită o locuință dotată cu camere cu băi proprii, spațiu de joacă, bibliotecă și internet, precum și alte dotări care vor fi puse la dispoziția părinților aflați cu copiii la tratament. Proiectul este finanțat de Asociația umanitară „Alexandru Damian” și are ca termen de finalizare 5 ani de la semnarea contractului. Suprafața pe care urmează să fie construită „Casa părinților” este de 680 mp.

MEDALIE DE ARGINT LA OLIMPIADA BALCANICA DE MATEMATICA
Un elev de la Colegiul Național „Emil Racoviță” din Cluj-Napoca a obținut una dintre cele patru medalii de argint oferite la Olimpiada Balcanică de Matematică, ce s-a încheiat ieri, la Chișinău. La ediția din acest an, echipa României a obținut în total un număr de 6 medalii, două de aur și patru de argint, potrivit informațiilor comunicate de Ministerul Educației Naționale. Elevii participanți la concurs au provenit din țări precum Albania, Cipru, Grecia și Turcia, totalul statelor participante fiind de 17.

O NOUA EDITIE A CAMPANIEI DONEAZA SANGE- FII EROU!
O nouă ediție a campaniei „Donează sânge! Fii erou” a început astăzi la Cluj-Napoca și se va desfășura până vineri, 10 mai. Evenimentul este inițiat de Organizația Studenților Mediciniști și reprezintă o continuare a campaniei desfășurate în perioada 15-19 aprilie. Potrivit echipei de organizare, arii medicale precum: oncologie, hematologie și chirurgie se confruntă cu o creștere a nevoii de sânge, care este dată și de scăderea numărului de donatori. Astfel, acțiunea are ca scop încurajarea participării la astfel de campanii, care reprezintă un punct important în societate. Ultimele date arată că în România anual, peste 600.000 de persoane au nevoie de sânge, iar numărul de donatori este reprezentat de un procent de 3% din populația adultă.

LUCRARI DE REABILITARE
Așternerea primului strat de asfalt pe tronsonul care traversează localitatea Panticeu, a fost finalizată, potrivit anunțului făcut de Consiliul Județean. În acest sens, reamintim că lucrările de reabilitare ale drumului județean 109 A, pe ruta Chinteni – Dealu Jurcii vizează un tronson de aproximativ 38 km.