6 mai

VERIFICAREA INSCRIERII CETATENILOR PE LISTELE ELECTORALE
Primaria Cluj-Napoca, Directia de Evidenta a persoanelor face cunoscut cetatenilor cu drept de vot, domiciliati în municipiul Cluj-Napoca, ca pot verifica înscrierea lor în listele electorale permanente ale municipiului. Verificarea se poate face în intervalul 6 mai – 3
iunie, între orele 8.30 si 12.00, la camera 10, din sediul Directiei de Evidenta a persoanelor situat pe str. Motilor nr.5.

BANI PENTRU INCENDIILE DIN PATA RAT
Consilierii judeteni au alocat 3,5 milioane de lei pentru stingerea incendiului de la Pata Rât. In ultimele saptamini au izbucnit mai multe incendii pe groapa de gunoi de la Pata Rât, iar fumul toxic i-a afectat pe locuitorii din Someseni si Apahida si a perturbat activitatea pe aeroport. Consiliul judetean ar putea sa fie scutit de plata cheltuielilor pentru stingerea incendiului daca se va dovedi ca acesta a fost provicat intentionat. În aceasta perioada
groapa de gunoi de la Pata Rât se afla într-o procedura de ecologizare si închidere.

MANIFESTARI ARTISTICE PENTRU VETERANII DE RAZBOI
Opera Nationala Româna din Cluj-Napoca dedica spectacolul de astazi, „Lacul Lebedelor”, de Piotr Ilici Ceaikovscki, “Zilelor Europene ale Operei” si “Zilei Veteranilor de Razboi”.
“Onor Veteranilor de Razboi” acorda si militarii Muzicii Militare a comandamentului Diviziei 4 Infanterie “Gemina”, care sustin astazi un concert de marsuri si cintece patriotice în Piata Avram Iancu de la ora 17.30.
Cele doua manifestari artistice sint dedicate veteranilor, ranitilor, invalizilor si urmasilor celor decedati ca urmare a participarii la cel de-Al Doilea Razboi Mondial, precum si a militarilor veterani care au participat la actiunile militare în teatrele de operatii din Afganistan, Irak si Balcanii de Vest.

REPETITIE CU PUBLIC LA OPERA ROMANA
Opera Nationala Româna din Cluj-Napoca ii invita pe toti iubitorii muzicii de opera la o repetitie deschisa publicului. Institutia se alatura astfel teatrelor lirice ce sarbatoresc „Zilele Europene ale Operei”, sub genericul „Theatre of the World” („Teatrul lumii”).
Organizatorii au ales pentru aceasta prima întilnire cu publicul opera „Nabucco” de Giuseppe Verdi, care se repeta în aceasta perioada pe scena clujeana, în asteptarea premierei din 29 mai.
Repetitia deschisa publicului va avea loc miine la ora 12:00. Va fi condusa de Ina Hudea, regizorul spectacolului, si va dura aproximativ o ora.

CONCERTUL FILARMONICII TRANSILVANIA
Orchestra Filarmonicii de Stat „Transilvania” aduce in programul de astazi concertul nr.1 pentru pian in re minor de Johannes Brahms si simfonia nr.3 in mi bemol major de Robert Schumann. Dirijor: Noam Zur (din Israel). La pian, Matei Varga. Eveniment este realizat cu
sprijinul Ambasadei Israelului la Bucuresti si are loc la sala Auditorium maximum de la ora 19.