6 martie

SCOALA GRATUITA DE EDUCATIE PRE SI POSTNATALA
Un proiect social „Școala Mamei SAMAS” a fost lansat la Cluj-Napoca începând de astăzi cu desfășurare la Hotelul Universitas. Astfel, părinții și viitorii părinți clujeni vor putea să urmeze în regim gratuit cursuri despre alăptare, naștere și îngrijire a bebelușului, care vor fi susținute de către specialiști în educația pre și postnatală și în nutriția mamei și a copilului, specialiști care fac parte din Asociația SAMAS. Managing Partner Secom, Lucia Costea, a declarat că școala a fost deschisă din convingerea că părinții vor fi mai informați cu privire la anumite proceduri și astfel se va reduce rata mortalității infantile, care în 2017 a fost de două ori mai mare decât rata medie a UE. Un curs are o durată de 90 de minute și va fi organizat săptămânal pe perioada unui an, la Hotel Universitas, iar programul poate fi consultat pe site-ul asociatiasamas.ro.

LISTELE RESTANTIERILOR NU VOR MAI FI PUBLICATE PE SITE
Obligațiile fiscale ale persoanelor fizice care au restanțe la Agenția Națională de Administrare Fiscală nu vor mai fi publicate pe site-ul instituției, potrivit proiectului de ordin publicat de către instituție la rubrica transparență decizională. Proiectul va fi pus în aplicare potrivit modificărilor aduse Codului de Procedură Fiscală. De asemenea, în situația în care un debitor are de restituit, rambursat sau încasat sume de la autorități contractante ale statului român, lista cu contribuabilii nu va fi făcută publică pe site-ul instituției. Ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, a declarat că se dorește un climat fiscal bazat pe încredere reciprocă, importantă fiind recuperarea restanțelor de la contribuabili, și nu spectacolul mediatic.

INSCRIERI PENTRU LISTELE SPECIALE LA ALEGERILE EUROPARLAMENTARE
Cetățenii UE care au domiciliul sau reședința în Cluj-Napoca și doresc să voteze în cadrul scrutinului organizat pentru alegerea membrilor României în Parlamentul European în 26 mai, pot să se înscrie pe listele speciale până la finalul acestei luni, mai exact 27 martie. Înscrierea se poate face la sediul Direcției de Evidență a persoanelor, care se află pe str. Moților nr.5, pe baza unui act de identitate și a unei cereri tip. Reamintim că intervalul desfășurării alegerilor membrilor pentru Parlamentul European este 23-26 mai și a fost votat la Bruxelles de către miniștrii afacerilor europene din statele membre ale uniunii. Totodată, potrivit legislației europene, alegerile trebuie să se desfășoare la fiecare 5 ani.