6 martie

PRIMUL CONTRACT MAJOR PENTRU LUCRARILE LA REGIA DE APA A FOST SEMNAT
Primul contract de lucrări din cadrul proiectului regional de apă finanțat prin fonduri europene a fost semnat ieri în cadrul unei ceremonii la care au participat președintele Consiliului Județean, Alin Tișe, și vicepreședintele instituției, Marius Mânzat.
Investiția are în vedere comunele Mica și Unguraș, a căror rețea de apă va fi modernizată și extinsă. Dintre localitățile comunei Mica, satul Valea Luncii nu a putut fi cuprins în master-planul programului, însă Consiliul Județean a precizat că pentru acesta vor fi alocați bani din bugetul propriu. Contractul are o valoare de aproape 34 de milioane de lei, fără TVA, iar lucrările vor începe în cel mult 30 de zile de la organizarea șantierului.

MODERNIZAREA TRONSONULUI DOI AL TIPOGRAFIEI URMEAZA SA INCEAPA
Primăria locală a lansat licitația în vederea modernizării tronsonului 2 al străzii Tipografiei, care cuprinde străzile David Ferenț și Joliot Curie.
Valoarea lucrărilor este estimată la 1,6 milioane de lei, iar ofertele pot fi depuse până în 23 martie. Modernizarea prevede amenajarea spațiului cu pavaje și dale din piatră de granit și face parte dintr-un proiect mai amplu care are în vedere amplasarea unor spații de parcare, suporturi pentru biciclete, grilaj de protecție, zone de odihnă și iluminaj stradal. Durata estimată a lucrărilor este de 5 luni.

SEARA DE FILM DOCUMENTAR LA BISERICA IRIS
Serile de film despre istoria creștinismului vor continua și mâine la Biserica Baptistă din Iris cu episoadele 5 și 6 dintr-un documentar ce aparține instituției BBC.
Producțiile vor prezenta conceptele și curentele de gândire care au dus la scepticismul modern față de creștinism, modul în care s-a răspândit protestantismul în Marea Britanie și America, perspectivele episoadelor fiind: Protestantismul și expansiunea evanghelică, respectiv Dumnezeu în boxa acuzațiilor. În urma vizionării celor două materiale, va fi organizată o dezbatere pe marginea subiectelor prezentate. Seara de film are loc mâine, la Biserica Iris, de la ora 16.

TARGUL APICOL LA CLUJ-NAPOCA IN ACEST WEEKEND
Târgul apicol din Cluj-Napoca va avea loc în acest weekend în campusul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară.
Pe lângă produsele, utilajele și echipamentele apicole, ediția din acest an mai aduce și o sesiune de Comunicări științifice și management pe teme din domeniu, care sunt de interes actual, care va începe de la ora 12.