7 august

VALOAREA TRANZACTIILOR IMOBILIARE, APROAPE 600 MIL. EURO
Valoarea totală a tranzacţiilor imobiliare realizate în 2017 în municipiul Cluj-Napoca a fost cu 30% mai mare decât cea din 2016, potrivit unui ghid imobiliar realizat de o firmă de consultanţă. Aceasta s-a ridicat la aproape 600 de milioane de euro, procentul cel mai mare fiind reprezentat de apartamente. Cea mai mare parte dintre cumpărători provin din judeţul Cluj, în timp ce 29% sunt din alte judeţe, precum Bistriţa Năsăud, Maramureş şi Alba, iar 2% vin din străinătate. Cartierul Mănăştur a înregistrat cele mai multe şi cele mai valoroase tranzacţii a declarat coordonatorul ghidului Adrian Vascu potrivit Agerpres. Preţul mediu pe metrul pătrat al apartamentelor a crescut şi el, de la 1.000 de euro la 1.211, situând Cluj-Napoca pe primul loc în ţară din acest punct de vedere. Potrivit analiştilor, caracterul municipiului Cluj-Napoca este influenţat de faptul că este un mare centru universitar, cu un sector IT în plină dezvoltare şi multe evenimente culturale şi sportive, ceea ce face ca oraşul să fie atractiv şi din punct de vedere social şi al locurilor de muncă şi oportunităţilor de studiu sau de carieră.

LICITATIA PENTRU DELEGAREA SERVICIULUI DE SALUBRIZARE
Se pregăteşte licitaţia pentru delegarea serviciului de salubrizare a județului Cluj, Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Eco-Metropolitan a transmis tuturor celor 81 de unități administrativ-teritoriale din județ documentația aferentă delegării serviciului de colectare și transport al deșeurilor, în vederea adoptării acesteia prin hotărâre de consiliu local. Forma finală a documentației se referă la caietul de sarcini, studiul de oportunitate privind fundamentarea deciziei de delegare a gestiunii activității de colectare și transport al deșeurilor municipale în județul Cluj și la regulamentul serviciului de salubrizare a județului.

PESTE 100 DE SANCTIUNI APLICATE DE UNTOLD
Peste 100 de sanctiuni contraventionale au fost aplicate in cele 4 zile ale festivalului Untold potrivit unui raport emis de Jandarmeria Cluj. Potrivit acestora, până la închiderea festivalului UNTOLD nu au fost raportate incidente majore, insa valoarea totala a sanctiunilor este de aproape 17.000 de euro. Reprezentatii Jandarmeriei Cluj au declarat ca la festivalul UNTOLD au fost luate măsuri specifice de instituire  a unor  dispozitive  preventive și reactive, prin acţiuni de patrulare, observare, supraveghere şi la nevoie , de intervenţie, atât în proximitatea locului de desfăşurare a evenimentului, cât şi pe traseele care converg către locația evenimentului. De asemenea, au fost înregistrate 145 de sesizări privind săvârşirea unor fapte penale. În toate cazurile, cercetările se fac sub coordonarea unităţilor de Parchet competente. În domeniul situaţiilor de urgenţă și al asistenței medicale, salvatorii au acordat prim ajutor calificat pentru peste 1.600 de persoane, care au semnalat probleme medicale,  iar 39 dintre acestea au fost transportate la unități spitalicești. Comparativ cu ediția 2017 a festivalului, numărul solicitărilor medicale a înregistrat o ușoară scădere de 6%.  Asigurarea măsurilor de ordine și siguranță publică a fost efectuată de peste 1200 de jandarmi, polițiști, pompieri, personal medical din structuri ale Ministerului Afacerilor Interne.