7 august

FINALIZAREA REABILITARII „PODULUI N”

Circulația pe „Podul N” din cartierul clujean Mănăștur a fost redeschisă pe toate benzile.

În cadrul lucrărilor de reabilitare şi modernizare începute în luna februarie s-au amenajat patru benzi și piste de biciclete. Podul are o lungime de 51,3 metri, din care partea carosabilă este de 18,50 de metri lățime. De asemenea, a fost modernizat iluminatul public folosindu-se tehnologia LED și a fost instalat un sistem de supraveghere video. Lucrările de modernizare a podului care leagă cartierul Mănăștur de Grigorescu au costat aproximativ 6 milioane de lei.

PROIECTE PENTRU BUGETARE PARTICIPATIVA

Au mai ramas 6 zile în care se mai pot depune proiecte în cadrul procesului Bugetare participativă Cluj-Napoca 2019. Astfel, cei care locuiesc, lucrează sau studiază la Cluj-Napoca și au peste 18 ani pot depune maxim 6 proiecte – câte unul pentru fiecare din domeniile:

1) Alei, trotuare și zone pietonale;

2) Mobilitate, accesibilitate și siguranța circulației;

3) Spații verzi și locuri de joacă;

4) Amenajare spații publice (mobilier urban, iluminat public etc.);

5) Infrastructură educațională și culturală;

ultima categorie la care sunt asteptate propuneri este Orașul digital.

Persoanele care nu au acces la internet sau nu sunt familiarizate cu mediul online pot depune proiecte cu sprijinul Primăriei, oferit de insitutie la sediul de pe Calea Moților, nr. 1-3, Camera 23, în fiecare zi lucrătoare între orele 13.00-17.00. Informații cu privire la procesul de bugetare participativă gasiti pe site-ul bugetareparticipativa.ro;

PLAJA PE MALUL SOMESULUI

Clujenii sunt invitați începând de joi, 8 august, la 4 zile de plajă pe malul Someșului. Asociația Urbannect și partenerii săi transformă zona Plajei Grigorescu într-un litoral plin de farmecul vacanțelor mediteraneene. Atât pe plaja de nisip, cât și pe cea cu gazon veți găsi piscine, șezlonguri, un restaurant pescăresc, o berărie, jocuri pentru toate vârstele, proiecții video, muzică, spectacol de flăcări și lumini și un foc de tabără.