7 decembrie

PESTE 60 DE TONE DE MATERIAL ANTIDERAPANT
Peste 60 de tone de material antiderapant au fost folosite în aceste zile pentru combaterea poleiului de pe drumurile județene, a anunțat Consiliul Județean Cluj. În ultimele 24 de ore, din cauza temperaturilor sub 0 grade Celsius, mai multe drumuri au fost afectate de polei, iar în cursul nopții și al dimineții s-a acționat pe 14 sectoare de drumuri, unde a fost folosită o cantintate de 31 de tone de material antiderapant. Totodată, în zona Turda se acționează prin revizii pe 2 drumuri județene, iar în zona orașului Dej au fost folosite 20 de tone de material antiderapant. Potrivit Consiliului Județean starea părții carosabile a drumurilor județene este verificată periodic, urmând să se acționeze în caz de necesitate.

TREN CLUJ-NAPOCA – VIENA
Un tren direct pe ruta Cluj-Napoca -Viena urmează să intre în circulație odată cu Noul Mers al Trenurilor, valabil de duminică, 9 decembrie. Trenul va circula zilnic, cu pornire din Cluj-Napoca la 7:35 și cu sosire în Viena la 17:21, iar plecarea din Viena se face la 10:42 cu sosire în Cluj-Napoca la 22:25. Potrivit CFR călători, prețul unui bilet pentru călătoria la vagon clasa a II-a este de 29 de euro pentru un adult, și este valabil pentru plecările și sosirile în stațiile Cluj-Napoca, Oradea și Viena. Totodată, numărul locurilor este limitat, biletele nu se pot restitui, iar copiii nu beneficiază de reduceri suplimentare. Biletele cumpărate prin intermediul operatorului național feroviar din Austria au o valoare de 85,40 de euro pentru serviciile oferite de clasa a II-a.

APROAPE 800 DE SANCTIUNI CONTRAVENTIONALE ACORDATE DE POLITISTII CLUJENI
Aproape 800 de sancțiuni contravenționale au fost acordate la începutul acestei săptămâni de către polițiștii Inspectoratului Județean de Poliție Cluj-Napoca, acțiune desfășurate pentru prevenirea și reducerea accidentelor de circulație pe drumurile din județ. Dintre acestea, aproape 200 au fost acordate pentru depășirea vitezei legale, 200 pentru traversări neregulamentare și 29 pentru neacordare de prioritate pietonilor. Totodată, au fost reținute 60 de permise de conducere și au fost retrase 20 de certificate de înmatriculare. Reprezentații Inspectoratului Județean de Poliție au declarat că s-a acționat pe linia respectării regimului legal de viteză, a regulilor privind acordarea de prioritate pietonilor și pentru combaterea traversărilor neregulamentare, iar în perioada următoare vor mai exista astfel de acțiuni.