7 decembrie

A FOST ACTIVAT COMANDAMENTUL DE DEZĂPEZIRE A MUNICIPIULUI CLUJ-NAPOCA
Primăria Cluj-Napoca a anunțat activarea comandamentului de dezăpezire care va funcționa în perioada de iarnă și până în luna martie a anului viitor, cu posibilitate de prelungire dacă starea vremii continuă să fie rece.
De serviciile de dezăpezire din municipiu se vor ocupa două firme, în componența cărora se află 36 de autospeciale cu lamă dotate cu echipament pentru împrăștierea materialului antiderapant, care cuprinde 2900 de tone de sare și 55 de tone de clorură de calciu. Viceprimarul municipiului, Dan Tarcea, asigură clujenii că utilajele celor două firme care fac dezăpezirea au fost verificate, iar stocurile de material antiderapant sunt suficiente pentru eventuale impedimente care vor putea apăra odată cu începutul ninsorilor abundente, însă la nevoie depozitele vor putea fi reîmprospătate.

AEROPORTUL DIN CLUJ VA AVEA CURSE DIRECTE SPRE DOUĂ DINTRE CELE MAI MARI DESTINAȚII DIN EUROPA
Aeroportul Internațional „Avram Iancu” din Cluj-Napoca va fi conectat din primăvara anului viitor cu două dintre cele mai mari aeroporturi din Europa.
Mai exact este vorba despre compania aeriană Blue Air, care va introduce un zbor spre destinația Londra Heathrow cu o frecvență de patru ori pe săptămână, respectiv un zbor spre Amsterdam, care va opera bisăptămânal.

CTP CLUJ: ANUNȚ PENTRU STUDENȚI, MASTERANZI ȘI DOCTORANZI
Compania de Transport Public din Cluj-Napoca anunță studenții, masteranzii și doctoranzii înscriși la universitățile clujene care au încheiat convenții cu CTP, că prelungirea perioadei de valabilitate a abonamentelor gratuite poate fi efectuată la automatele din stațiile de transport.
Potrivit instituției, prima încărcare a cardului, din fiecare nou an universitar, trebuie efectuată la un Centru de vânzare carduri în baza: cărții de identitate, a carnetului vizat ori a unei adeverințe eliberată de universitate și a cardului nebancar, care poate fi întocmit de către una dintre companiile partenere. Prelungirea abonamentelor la automate este posibilă doar în situația în care există un abonament valabil pe cardul de transport, iar în cazul în care acesta este expirat, încărcarea se poate face doar la un centru de vânzare. CTP Cluj că abonamentele sunt valabile o singură lună. Pentru mai multe detalii legate de pașii care trebuie parcurși în acest sens, puteți consulta site-ul ctpcj.ro.

LUCRĂRI DE EXTINDERE A REȚELEI DE APĂ DIN LOCALITATEA GÂRBĂU
Consiliul Județean Cluj informează cetățenii că au început lucrările de modernizare a infrastructurii edilitare, respectiv de extindere a rețelei de apă din localitatea Gârbău.
Modernizările constau în realizarea unei rețele de distribuție a apei în lungime de 1,6 km și în amenajarea a circa 70 de branșamente la imobilele care, în acest moment, nu beneficiază de acest serviciu public. Potrivit contractului, termenul de finalizare a investiției este de șase luni. Prin acest proiect, autoritățile județene își propun racordarea la un sistem de apă centralizat a întregului teritoriu al unității administrativ teritoriale.