7 februarie

FEMEIE PREJUDICIATA PRIN METODA ACCIDENTUL
O persoană din Cluj-Napoca a fost înșelată prin metoda Accidentul, victima oferind suma de 50.000 de lei în urma discuției telefonice cu persoana care pretindea că are nevoie de o sumă de bani. Victima a fost contactată de mai multe persoane cu identități false care au anunțat-o că un membru al familiei a fost implicat într-un accident rutier, care are nevoie de o sumă de bani pentru o intervenție chirurgicală. Potrivit Inspectoratului Județean de Poliție, în fapta de înșelăciune sunt implicate 3 persoane, care au domiciliul în București, Galați și Călărași, iar în urma unei percheziții, la una dintre acestea a fost găsită o sumă de bani și mai multe bunuri. Reamintim că metoda „Accidentul” este modul prin care persoanele sunt înșelate telefonic prin prezentarea unui caz în care o rudă sau o persoană apropiată a fost implicată într-un accident și ar avea nevoie de bani, cei care telefonează prezentându-și o identitate falsă. Polițiștii recomandă ca atunci când sunteți telefonați și vă sunt prezentate astfel de cazuri de către persoane necunoscute, să nu oferiți date personale, bani sau alte obiecte valoroase până nu verificați veridicitatea informațiilor.

SACI DE GUNOI CU COD DE BARE
Cetățenii municipiului Cluj-Napoca vor primi saci de gunoi personalizați cu cod de bare și vor fi obligați să colecteze selectiv deșeurile începând din vara acestui an, dată până la care vor fi depuse ofertele firmelor de salubritate. Decizia a venit după ce a fost adoptată la nivel național o ordonanță de urgență care obligă cetățenii să colecteze selectiv pe patru fracții, și care a intrat în vigoare de la 1 ianuarie, Primăria municipiului Cluj-Napoca obținând o derogare până la pregătirea cadrului necesar de ridicare a deșeurilor. City-managerul, George Șurubaru, a declarat că doar cetățenii care vor fi arondați unui punct gospodăresc, prin codul de bare de pe saci, vor putea depune deșeurile în acel loc, după ce anul trecut au existat 650 de rampe clandestine descoperite de către polițiști, în oraș.

FILE DE SOMON AFUMAT RETRAS DIN MAGAZINELE AUCHAN
Un lot de file de somon afumat, care a fost contaminat cu Listeria, a fost retras din centrul comercial Auchan în aceste zile. Clienții sunt atenționați să nu consume produsul și să îl returneze, pentru a primi banii înapoi. Agenția Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor atrage atenția că este vorba despre articolul „Pouce File de somon afumat”, de 100 g, produs în 16 ianuarie și având ca dată de expirare 1 martie. Analizele au fost efectuate la 2 dintre cele 5 eșantioane.

PROF. DR. IOAN POP, SINGURUL CERCETATOR ROMAN IN HIGHLY CITED RESEARCHERS 2018
Prof. dr. Ioan Pop, cadru didactic la Facultatea de Matematică și Informatică din cadrul Universității Babeș-Bolyai, este singurul cercetător român afiliat la o universitate din România, care a intrat în clasamentul Highly Cited Researchers 2018. Reprezentanții instituției de învățământ superior susțin că prezența profesorului Ioan Pop în acest clasament întărește direcția strategică a Universității Babeș-Bolyai în promovarea și susținerea cercetării de excelență și reconfirmă pozițiile din ultimii ani, în clasamentele internaționale. Reamintim că Highly Cited Researchers este un clasament anual al cercetătorilor cu performanțe excepționale în activitatea științifică, rezultatele sunt demonstrate prin publicarea unor articole științifice ce se situează anual în top 1% din domeniul specific, prin intermediul citărilor.