7 iunie

PESTE 70 DE DRUMURI AU FOST REABILITATE ÎN ULTIMII DOI ANI
Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a făcut public bilanțul lucrărilor ce au fost realizate pe drumurile județene în cursul ultimilor doi ani. Astfel, din iunie 2016 şi până în prezent, forul administrativ județean a executat lucrări pe nu mai puțin de 78 de drumuri județene, care însumează cca. 286 de km și au o valoare aproximativă de 72 de milioane de lei. Dintre acestea, 18 drumuri au beneficiat de operațiuni de modernizare, pe o lungime de 70 de km, valoarea investițiilor fiind de cca. 10 milioane de lei. În ceea ce privește celelalte 60 de sectoare de drumuri ce însumează aproximativ 216 km, pe acestea s-au realizat reparații și întrețineri curente, în cuantum de peste 62 milioane de lei, toate finalizate prin turnarea de covor asfaltic. Referitor la implementarea proiectelor de infrastructură rutieră cu o importanță majoră, finanțate din fonduri europene, respectiv Drumul Bistriței și Drumul Apuseni, președintele forului administrativ județean a precizat faptul că acestea avansează, în prezent aflându-se în derulare procedura de licitație pentru desemnarea constructorilor ce vor executa lucrările pe sectoarele vizate.

PERCHEZIŢII ŞI AUDIERI
11 persoane au fost audiate, ieri, la sediul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj-Napoca, acestea fiind bănuite de operațiuni financiare frauduloase cu carduri, prejudiciul fiind de peste 17.000 de lei.

Potrivit Inspectoratului de Poliție al judeţului Cluj au fost efectuate 10 percheziții domiciliare, atât în Cluj-Napoca, cât şi la Bucureşti, iar în urma acestora au fost ridicate sisteme informatice și substanțe susceptibile a fi interzise. La finalul perchezițiilor, au fost puse în executare 11 mandate de aducere, cei în cauză fiind conduși la sediul unității pentru audieri.
La activități au participat polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București, ai Inspectoratului de Poliție Județean Cluj și jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Cluj.

ZBOR DIRECT DE LA CLUJ-NAPOCA SPRE HURGHADA
Aeroportul Internațional „Avram Iancu” din Cluj-Napoca a lansat, ieri, zborurile către Hurghada, un centru turistic important din Egipt. Operate de compania aeriană AlMasria, zborurile spre Egipt vor avea o frecvenţă de două curse pe săptămână şi vor fi operate cu aeronave Airbus A 320, având o capacitate de 179, respectiv 175 de locuri.

În acest an, pasagerii Aeroportului Internațional ”Avram Iancu” din Cluj-Napoca pot călători spre 12 destinații turistice renumite printre care, Antalya, Zakynthos, Corfu, Sharm El Sheik şi Palma de Mallorca.

RESTRICŢII DE CIRCULAŢIE
Primăria Municipiului Cluj-Napoca a închis circulația pe Aleea Stadion începând de ieri şi până în data de 10 iunie, la ora 23.00, cu ocazia desfăşurării unei manifestări publice. Prin urmare, linia 30, ce leagă cartierul Grigorescu  de str. Aurel Vlaicu, va circula pe traseu deviat, în ambele sensuri, pe str. George Cosbuc – Spl. Independentei – Pod Garibaldi.

De asemenea, până în 11 iunie, se suspenda statiile de pe str. Uzinei Electrice, care vor fi inlocuite cu statiile de pe Spl. Independentei, la peroanele de tramvaie din dreptul Salii Polivalente.