7 iunie

TELEFONUL VARSTNICULUI – SERVICIU GRATUIT
Un proiect intulat „Telefonul Vârstnicului” este disponibil în Cluj-Napoca și la nivel de țară, prin inițiativa Fundației Regale Margareta a României. Acesta își propune să răspundă nevoilor persoanelor vârstnice prin programe sociale menite să aline singurătatea, să combată izolarea socială și să reducă sentimentul de inutilitate și efectele acestora. Telefonul vârstnicului este o linie telefonică gratuită și confidențială, ce este accesibilă la nivel național, oferind acces la informații și sfaturi pentru a sprijini demnitatea persoanelor cu vârste înaintate, care au nevoie de suport la nivel emoțional. Serviciul este disponibil de luni până vineri, în intervalul 8-20 și sâmbătă între orele 8-16. Până la acest moment au beneficiat de program aproximativ peste 30.000 de persoane din întreaga țară. Proiectul a fost implementat ca urmare a creșterii numărului de persoane vârstnice, la nivel național, la care se adaugă emigrarea tinerilor și insuficiența resurselor umane specializate. În urma unor studii au fost constatate probleme legate de neajunsurile materiale, izolare socială, acces limitat la informații, precum și afecțiunile medicale. Astfel că Telefonul Vârstnicului poate fi apelat gratuit la numărul 0800 460 001.

CONSILIUL JUDETEAN CLUJ SE AFLA PE PRIMUL LOC LA ABSORBTIA FONDURILOR EUROPENE
Consiliul Județean Cluj se situează pe primul loc în țară în ceea ce privește absorbția fondurilor europene, prin cele 25 de proiecte finanțate în prezent în proporție de 75% prin intermediul Programului Operațional Regional 2014-2020, restul fiind depuse pe Programele OperaționalInfrastructură Mare, Sectorial Mediu și Capacitate Administrativă. Președintele Consiliului Județean, Alin Tișe, a declarat că atragerea a nu mai puțin de 250 de milioane de euro pentru drumuri, școli și spitale, precum și 355 de milioane de euro pentru dezvoltarea rețelei de apă și canalizare din județ reprezintă o realizare. Reaminim că Bugetul Județului Cluj pe anul 2019 este de aproximativ 2 miliarde de lei.

ORASELUL COPIILOR ARE LOC DUMINICA
„Orășelul Copiilor” un eveniment destinat celor mici va avea loc duminică în Parcul Central, de la ora 12. Proiectul are ca scop conștientizarea minorilor cu privire la modul în care funcționează un oraș și la ceea ce se întâmplă într-o instituție publică. Astfel că sunt așteptați în jur de 1500 de copii, care vor lua parte la activități educative și recreative, fiecare dintre ei primind titlul de cetățean al orașului. La ediția din acest an vor fi prezentate la standuri, instituții precum: Poliție, Poștă, Judecătorie, Bancă sau Gară. Evenimentul este organizat de Asociația Studențească „AMICUS” Cluj-Napoca.

CAMPIONATE INTERNATIONALE DE ATLETISM IN ACEST WEEK-END
Campionatele Internaționale de Atletism vor avea loc astăzi și mâine, în Cluj-Napoca, fiind organizate pe stadionul Cluj Arena. În cadrul acesteia vor participa în jur de 300 de sportivi din țări precum Kenya, Japonia, Qatar, Israel și Turcia, care vor concura pentru cele 38 de probe distincte, iar România va fi reprezentantă la eveniment de 250 de sportivi.