7 mai

CLUJ-NAPOCA SI ESKISEHIR URMEAZA SA DEVINA ORASE INFRATITE
Un acord intermunicipal urmează să fie încheiat între Cluj-Napoca și orașul Eskișehir din Turcia, potrivit unui anunț făcut de Primăria Municipiului Cluj-Napoca. Un proiect de hotărâre în acest sens urmează să fie aprobat în ședința Consiliului local, care va avea loc mâine. Reprezentanții instituției locale au declarat că prin aceasta se dorește fructificarea relațiilor de cooperare din cele două orașe, iar acordul care urmează să fie încheiat va implica atât membrii administrației publice locale, precum și companiile, centrele culturale sau instituțiile de învățământ. Proiectul a fost avizat de Ministerul Afacerilor Externe, de către Direcția de Drept Internațional și Tratate și de către Ministerul Dezvoltării Regionale și al Administrației Publice.

PROIECTE PENTRU MODERNIZAREA MALURILOR RAULUI SOMES
Două proiecte de hotărâre care vizează transformarea malurilor râului Someș în zone pietonale, de agrement și cu piste de biciclete urmează să fie votate în ședința de mâine a Consiliului local. Potrivit instituției este vorba despre modernizarea zonei Lunca Someșului, cu o investiție de 123 de milioane de lei, a Parcului Armătura și a Platoului Sălii Sporturilor, cu o valoare totală de 44 milioane de lei. În cadrul unui eveniment ce a avut loc la sfârșitul anului trecut, Ovidiu Cîmpean, șeful Direcției de Dezvoltare Locală, a declarat că vor fi construite două poduri pietonale și pentru biciclete, vor fi amenajați 15 km de alei pietonale, 10 km de piste de biciclete, iar o suprafață de 12 ha va fi amenajată ca spațiu verde.

O ECHIPA DE STUDENTI UBB S-AU CLASAT PE LOCUL 2 LA PROBA DIN CADRUL UNUI CONCURS
O echipă de studenți ai Facultății de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor din cadrul Universității Babeș-Bolyai s-a clasat pe locul 2 la proba de 24 de ore organizată în cadrul competiției de studii de caz în management. Concursul s-a desfășurat la Universitatea Maastricht din Olanda, unde au participat 16 echipe de studenți din lume.  Competiția a avut loc în trei etape, două probe scurte și una lungă. Primele trei locuri au fost ocupate de Queen’s University din Canada, Universitatea din Florida și Universitatea de Știință și Tehnologie din Hong-Kong.

PESTE 700 DE SANCTIUNI CONTRAVENTIONALE APLICATE DE POLITISTI
Peste 700 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate de către polițiștii clujeni în week-end-ul care a trecut, mai mult de jumătate dintre ele constituind nerespectarea regimului legal de viteză, iar aproape 100 au fost aplicate pentru abaterile pietonilor, potrivit informațiilor făcute publice de către Inspectoratul de Poliție Județean. Totodată au fost constatate 11 infracțiuni contra siguranței pe drumurile publice și au fost reținute 75 de permise de conducere. Scopul acțiunii a fost prevenirea accidentelor de circulație și responsabilizarea participanților la trafic.