7 martie

272 DE MILIOANE PENTRU AUTOSTRADA SEBEŞ-TURDA
Comisia Europeană a aprobat suma de 272 de milioane euro pentru construcţia autostrăzii Sebeş-Turda. Drumul are în total 70 de kilometri şi ar fi trebuit finalizat în 2016. Lucrarea este, însă, împărţită pe patru loturi, dintre care 3 şi 4 sunt cele mai avansate, iar pe 1 şi 2 se înregistrează cele mai mari întârzieri.
Reprezentaţii Companiei Nationale de Administrare a Infrastructurii Rutiere spun că cei aproape 30 de kilometri ai loturilor 4 şi 3, de la intrarea in Aiud si pana la Turda, vor fi deschişi circulaţiei auto în această primăvară. In schimb, loturile 1 si 2, de la Sebeş şi până în Aiud, sunt în plin şantier, estimarea optimistă pentru finalizarea acestor tronsoane este luna decembrie a anului viitor.

CTP A CUMPĂRAT 15 AUTOBUZE NOI
Compania de Transport Public din Cluj-Napoca recepţionează, în aceste zile, 15 autobuze articulate, marca Mercedes, in valoare totala de aproximativ 21 de milioane de lei.
Vehiculele vor avea fiecare câte 18 m lungime, peste 140 de locuri, motor Euro 6, trapă pentru persoanele cu dizabilităţi, podea joasă şi toate dotările.
În altă ordine de idei, controlorii Companiei de Transport Public din Cluj-Napoca vor fi dotați, chiar din această lună, cu camere video care vor înregistra permanent activitatea lor din timpul serviciului. În acest fel, vor fi eliminate posibilele controverse legate de comportamentul controlorilor, dar și de situațiile în care călătorii susțin faptul că abia au urcat în mijlocul de transport și nu au apucat să își valideze tichetul.
Directorul companiei, Liviu Neag, a precizat că toate înregistrările vor fi stocate cel puțin 30 de zile.

JUDEŢUL CLUJ, REPREZENTAT LA TÂRGUL DE TURISM DE LA BERLIN
Consiliul Județean Cluj participă, începând de astăzi, la Târgul Internațional de Turism de la Berlin, unul dintre cele mai mari evenimente de profil din lume. În cadrul acestei manifestări, forul administrativ județean va fi reprezentat de Centrul Național de Informare și Promovare Turistică și de Asociația Produs de Cluj care va fi prezentă cu Ansamblul Artistic Românașul al Universității Tehnice din Cluj-Napoca.
Reprezentaţii Clujul vor prezenta publicului german cele mai atractive și reprezentative locuri, zone, obiective și evenimente de interes turistic din județ.
Scopul acestui demers este acela al alegerii, valorificării și dezvoltării polivalente a Clujului ca destinație turistică precum și al introducerii judeţului nostru în cadrul unor circuite și oferte personalizate.
Va reamintim ca anul trecut la Târgul de Turism de la Berlin au participat nu mai puțin de 180 de țări, cca. 10.000 de expozanți și un număr de peste 160.000 de vizitatori.