7 martie

CATEI DE ADOPTAT PENTRU 8 MARTIE
6 căței de la Centrul de gestionare a câinilor fără stăpân pot fi adoptați gratuit în cadrul unui program special dedicat zilei de 8 martie. Aceștia sunt puși la dispoziția domnilor care doresc să facă un cadou partenerelor lor, vaccinările necesare vârstei și celelalte proceduri obligatorii fiind efectuate. Instituția, care face parte din subordinea Regiei Autonome a Domeniului Public, se află pe str. Bobâlnei, nr. 65. Documentele necesare unei adopții sunt actul de identitate, adeverință de angajat și un act care să ateste că animalele vor avea spațiu de locuit.

CLUJENII CARE HRANESC PASARILE DE PE LACUL CHIOS POT PRIMI AMENDA
Clujenii care doresc să hrănească păsările care se află pe lacul Chios din Parcul Central vor risca să fie amendați, potrivit declarației făcute de către directorul general al Poliției Locale, Marcel Bonțidean. Măsura a venit pentru a proteja viața păsărilor care se află pe lac, în acest sens, fiind amplasate camere de supraveghere permanentă, astfel că zona va fi monitorizată constant.

PESTE 19.000 DE BURSE PENTRU ELEVII DIN CLUJ-NAPOCA
Peste 19.000 de burse vor fi destinate în semestrul al II-lea al anului școlar, elevilor clujeni cu rezultate bune la învățătură, după ce marți, 5 martie, Consiliul Local a aprobat o hotărâre în acest sens. Astfel, peste 14.000 dintre acestea sunt burse de merit, 265 burse de performanță, aproximativ 700 de studiu, iar restul de aproape 4000 fiind încadrate la categoria burse sociale. Valoarea cea mai mare o au bursele de performanță, de 130 de lei, urmate de bursele de merit, de 100 de lei, bursele de studiu fiind de 85 de lei, iar cele sociale de 80 de lei. Susținerea financiară este acordată tuturor elevilor din municipiul Cluj-Napoca, ce au media rezultatelor la învățătură peste 8,50.

CLUJ-NAPOCA SE AFLA PE LOCUL 2 LA POLUARE
Orașul Cluj-Napoca se află pe locul 2, după Iași și este urmat de Brașov, la capitolul celor mai poluate orașe din România, potrivit unui clasament realizat la nivel mondial de către Iq Air Visual. La polul opus se află orașele Constanța, Brăila și Galați, capitala clasându-se pe locul patru, iar la nivel global, cele mai poluate localități fac parte din țări precum India, Pakistan și China. Potrivit ultimelor date oficiale făcute publice, la nivel mondial peste 6,5 milioane de oameni mor anual din cauza poluării, în România cifrele fiind de 25.000 de persoane.