7 noiembrie

LUCRĂRI DE RESTAURARE ȘI CONSERVARE A CASTELULUI BANFFY
Consiliul Județean Cluj a scos la licitație execuția lucrărilor de restaurare și conservare a castelului Bánffy din comuna Bonțida. Contractul presupune atât restaurarea imobilului Castel Bánffy, cât și a parcului monument, lucrările urmând a fi realizate de specialiști și experți atestați, conform Legii 422/2001 privind protejarea monumentelor istorice. Termenul limită de depunere a ofertelor de către operatorii economici interesați să execute lucrările este 29 noiembrie, ora 15.00. Intervențiile necesare în vederea reabilitării castelului și parcului – monument istoric din comuna Bonțida vor trebui realizate în cel mult 24 de luni, termen ce va curge din momentul emiterii ordinului de începere a lucrărilor. Valoarea totală estimată a proiectului este de aproximativ 20 de milioane de lei.

UBB, CEA MAI BUNĂ UNIVERSITATE DIN ROMÂNIA
Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca a fost desemnată cea mai bună universitate din România într-unul dintre clasamentele internaționale ale anului 2018, ranking-ul US News Best Global Universities, realizat în spaţiul academic american. Potrivit ediției curente a clasamentului, Universitatea Babeș-Bolyai se afla pe poziția 575 la nivel mondial, cu opt locuri mai sus decât anul tercut, iar pe plan național ocupă cea mai înaltă poziție din clasament, fiind urmată de Universitatea Politehnică din București. US News Best Global Universities este unul dintre cele mai importante clasamente internaționale care ierarhizează universitățile pe baza performanțelor academice, dar și în funcție reputația globală și regională a acestora. Clasamentul include 1250 de universități din 75 de țări.

STAȚII DE ÎNCĂRCARE, ÎN REGIM GRATUIT, DATE ÎN FOLOSINȚĂ
Începând de ieri, Primăria Municipiului Cluj-Napoca a dat în folosință două stații de încărcare, în regim gratuit, pentru mașini electrice, care pot alimenta simultan patru autovehicule. Cele două stații de încărcare sunt amplasate în interiorul parking-ului de pe str. Moților, nr. 3 și pe latura nordică a parcării din Piața Unirii. Prin aceasta măsură, Primăria Municipiului Cluj-Napoca încurajează transportul electric si nepoluant, după modelul existent în Uniunea Europeană.