7 noiembrie

LUCRARI DE ASFALTARE PE DRUM JUDETEAN
Consiliul Judetean Cluj a anuntat ca pe drumul judetean 108C Manastireni – jonctiunea cu drumul national DN1, sint în plina desfasurare lucrari de întretinere si reparatii pe un tronson cu o lungime totala de 8 kilometri. In momentul de fata sint executate lucrari de frezare, burdusiri si plombari cu asfalt.
Presedintele CJ Cluj, Alin Tise a declarat ca intretinerea si îmbunatatirea infrastructurii rutiere a acestui drum judetean are rolul de a asigura conditii normale de circulatie, si de a stabili o legatura utila si rapida între DN1 si DN1R, poarta de intrare a Muntilor Apuseni.
Lucrarile sint executate exclusiv în conditii meteorologice favorabile, iar calitatea acestora este verificata constant de reprezentantii Consiliului Judetean si de dirigintii de santier din cadrul Directiei de Administrare a Domeniului Public si Privat al Judetului Cluj.

STADIUL LUCRARILOR IN PIATA UNIRII
Tronsonul dintre strada Iuliu Maniu si trecerea de pietoni colt Eroilor pe latura de est a Pietei a fost redat traficului pietonal. Lucrarile cuprind pavarea cu granit a trotuarului, amenajarea benzii pentru viitorul stand de taxi cind se inchide latura de vest, spatiu pista de biciclete (urmeaza a fi marcat corespunzator la incheierea tuturor lucrarilor), plantarea de arbori, mobilier urban si iluminat modern. In prezent se lucreaza la partea din fata statuii Memorandistilor. In functie de vreme, se va lucra pe tronsonul de la strada Iuliu Maniu la Muzeul de Arta. Lucrarile pe latura de vest a Pietei Unirii vor incepe la inceputul anului
viitor.

CAMPANIA UBB PENTRU DONARE DE SINGE
Astazi a inceput campania „Donam împreuna, UBB da startul!”, organizata de Universitatea Babes-Bolyai. Aceasta se va defsasura pina in 11 noiembrie. Donarea de singe a intrat in atentia mai multor asociatii si institutii din Cluj, care desfasoara periodic astfel de actiuni.
Organizatia Studentilor Medicinisti (OSM) Cluj, deruleaza din 2004 o astfel de campanie, de doua ori pe an, care are mottoul „Doneaza singe! Fii erou!”. Recordul de donatori al campaniei a fost stabilit în 2014, cu peste 730 de persoane care au donat la Cluj. În 2016
campania a fost extinsa, la nivel national.

CONFERINTA “REVOLUTIA SEXUALA GLOBALA SI FAMILIA”
Fundatia Clinica Pro Vita alaturi de Asociatia Tineretului Roman Unit ASTRU Cluj va invita la conferinta intitulata Revolutia sexuala si familia. Va vorbi Gabriele Kuby, expert german în ,,teoria gender”.
Evenimentul are loc astazi, în Aula Iuliu Hossu, din cadrul Catedralei greco-catolice în constructie, Piata cipariu FN , de la ora 19.