7 octombrie

CAMPANIA 40 DE ZILE PENTRU VIAȚĂ A DAT STARTUL
Ediția de toamnă a Campaniei „40 de zile pentru viață” a dat startul în mai multe orașe din țară și din lume și vă așteaptă, în timpul liber, să participați la protestul pașnic de promovare a vieții prin pancartele cu diverse mesaje și versete pe acest subiect.
Campania din Cluj-Napoca se desfășoară în fața Bibliotecii Universitare, în fiecare zi, între orele 7-19, iar pentru o organizare mai eficientă, vă puteți înscrie pe calendarul disponibil pe site-ul 40pentruviata.org. Reamintim că fiecare confesiune are destinată o zi specială de susținere a proiectului, însă acest lucru nu restricționează participarea în celelalte zile din săptămână.

A ÎNCEPUT CAMPANIA „ROMÂNIA RECICLEAZĂ”
Campania „România reciclează” se desfășoară până în 30 noiembrie, la nivel de țară, perioadă în care veți putea să predați aparatura veche sau defectă, precum și bateriile consumate la centrele special amenajate.
Pentru clujeni au fost organizate patru puncte de colectare: pe strada Bucium, la Sala Sporturilor, la baza Brantner și în Zorilor, pe str. Observatorului nr. 107-109. În ultima sâmbătă a fiecărei luni, vor fi organizate colectări gratuite de la punctele gospodărești. Cei care dețin obiecte de dimensiuni mari pot să solicite ridicarea lor de la domiciliu.

45 DE NOI PUNCTE GOSPODĂREȘTI URMEAZĂ SĂ FIE AMENAJATE
Alte 45 de noi puncte gospodărești îngropate urmează să fie amenajate în oraș, după ce până acum au fost deja montate aproape 80 de astfel de containere.
Lucrările vor începe în perioada care urmează, totalul de puncte gospodărești cu care orașul va fi dotat, fiind de 200.

CAMPIONATUL MONDIAL DE DARTS ESTE GĂZDUIT ÎN PREMIERĂ LA CLUJ-NAPOCA
De astăzi și până sâmbătă, Cluj-Napoca găzduiește cel mai mare Campionat Mondial de Darts care a fost organizat într-o țară din Europa de Est.
În competiție s-au înscris aproape 500 de jucători din peste 40 de țări. Evenimentul se desfășoră la Grand Hotel Italia și este cu intrare gratuită.

BURSE PENTRU ELEVII DE LICEU ȘI PENTRU CEI CARE URMEAZĂ CURSURI UNIVERSITARE
Tinerii cu idei inedite de cercetare, precum și cei care au rezultate deosebite la învățătură vor putea să se înscrie pentru una dintre cele 34 de burse oferite de către Fundația „Mitropolitul Bartolomeu”.
Concursul se adresează elevilor de liceu cu posibilități financiare reduse și tinerilor înscriși într-un program universitar, aceștia din urmă fiind evaluați strict pe baza calității proiectelor. Pentru elevii de liceu sunt disponibile 18 burse în valoare de 300 de lei pe lună, în timp ce studenților le sunt destinate 12 burse, iar masteranzilor 3, în valoare de 400 de lei fiecare. În ceea ce privește doctoranzii, fundația acordă o singură bursă de cercetare ce are o valoare de 500 de lei lunar. Înscrierile se pot face până în 1 noiembrie, dar mai multe detalii despre concurs găsiți pe fundațiabartolomeu.ro.