7 octombrie

LUCRARI DE FINAL LA SPITALUL BORSA
Lucrarile de construire a Spitalului de Boli Psihice-cronice Borsa au intrat in linie dreapta, stadiul acestora fiind în acest moment de aproximativ 90%. Unitatea sanitara a fost preluata de Consiliul Judetean Cluj in anul 2010. Prin investitia în cuantum de cca. 9,1 milioane de lei, finantata integral din bugetul Consiliului Judetean Cluj, va fi preluata o parte din functionalitatea vechilor spatii vizate de un proces de retrocedare. Noul imobil dispune de saloane încapatoare si igienizate pentru cazarea pacientilor, un bloc alimentar si o sala de mese adaptata nevoilor, o spalatorie, o farmacie, precum si alte spatii de depozitare.

ASFALTARI PE DJ109E
Noi lucrari de asfaltare au inceput pe doua tronsoane ale drumul judetean 109E. Acestea însumeaza peste 2,5 kilometri. La finalul acestor lucrari, covorul de asfalt va uni cele doua tronsoane de drum asfaltate anterior, astfel rezultind un sector de drum asfaltat în lungime totala de 4 kilometri. Presedintele Consiliului Judetean Cluj, Alin Tise, spune ca in acest fel zona va beneficia si de o impulsionare a dezvoltarii economico-sociala.

PROFESORI CLUJENI PREMIATI
Inspectoratul Scolar Judetean Cluj, în colaborare cu Consiliul Judetean Cluj si cu sindicatele din învatamintul clujean au pregatit de Ziua Educatiei un moment special destinat profesorilor clujeni. Cei mai buni 176 de profesori care au obtinut rezultate exceptionale la olimpiadele nationale si internationale din anul scolar 2015-2016, alaturi de 6 profesori debutanti foarte bine pregatiti ce au ales cariera didactica imediat dupa absolvirea studiilor – în 2016 – si aproximativ 120 de profesori care s-au retras din activitate au fost sarbatoritii in cadrul festivitatii dedicate Profesorului de vocatie si
exceptie. Evenimentul Gala Excelentei în Educatie isi propune sa stimuleze performanta scolara prin premiile financiare si sa transmita public un mesaj de apreciere a învatamintului si de apreciere a celor care fac performanta anual.

SPECTACOLE DE ZIUA INTERNATIONALA A ASTRONOMIEI
Cu ocazia Zilei Internationale a Astronomiei, planetariul mobil revine la Cluj în 8 si 9 octombrie. Cu aceasta ocazie, la cinematograful Dacia de pe strada Bucegi, vor avea loc proiectii spectaculoase ale planetariului simbata si duminica, intre orele 9:00 si 18:00.
Spectacolele Planetariului Mobil Educational se vor desfasura din ora în ora, cu începere la orele fixe. Durata unei proiectii este de aproximativ 45 de minute, iar pretul unui bilet este de 11 lei. Domul în care se vor desfasura spectacolele are o capacitate de 60 de persoane.

A INCEPUT TOAMNA MUZICALA CLUJEANA
Astazi a inceput editia aniversara a festivalului international Toamna Muzicala Clujeana, manifestare dedicata muzicii culte din România, care împlineste 50 de ani. Artisti straini si români vor fi prezenti la Cluj in urmatoarele trei saptamini pentru aceasta sarbatoare
dedicata, in acest an, maestrilor Antonin Ciolan, Emil Simon, Erich Bergel si Cristian Mandeal. Programul festivalului cuprinde concerte, serate camerale, recitaluri din zona muzicii contemporane, concerte aniversare, o conferinta despre Dinu Lipatti si un curs de
maiestrie în compozitie. Concertul de deschidere din aceasta seara la filarmonica Transilvania cuprinde lucrari de Wagner, Rachmaninov, Beethoven, Toduta. Dirijor, Horia Andreescu. La pian, Daniel Goiti.