8 februarie

AMBASADORUL MARII BRITANII SI AL IRLANDEI DE NORD LA CLUJ-NAPOCA
Ambasadorul Marii Britanii și al Irlandei de Nord la București, Andrew Noble, a vizitat ieri instituția de învățământ Royal School în Transylvania din Cluj-Napoca. Programul a fost alcătuit din turul școlii, prezentarea obiectivelor și a punctelor cheie ale instituției și discuții cu elevii, veniți să studieze din peste 23 de țări. Royal School în Transylvania a fost deschisă în 2015 de către Alteța Sa Regală, prințul Radu, și are ca scop oferirea oportunității de a învăța în stil britanic, prin curricula Cambridge. Unitatea de învățământ se adresează elevilor din ciclul primar, gimnazial și liceal și este membru al Consiliului Școlilor Internaționale Britanice.

PARKING AUTO PE STRADA MOGOSOAIA
Un nou parking auto va fi construit în cartierul Mănăștur, pe str. Mogoșoaia nr.8. Amplasamentul este predat astăzi, iar ordinul de începere al lucrărilor are ca dată joi, 14 ferbruarie. Proiectul prevede construcția unei parcări auto cu 2 subsoluri și un parter, peste care va fi amenajat un teren de sport, și va cuprinde 292 de locuri de parcare, 9 stații de încărcare pentru mașinile electrice și 34 loucuri de parcare pentru biciclete. De asemenea, spațiul din afara parkingului este prevăzut cu locuri de parcare pentru 26 de biciclete, 23 pentru motociclete și scutere și locuri de parcare pentru vizitatori. Parkingul este rezultat din demolarea celor 113 garaje care au fost construite pe terenul pe care urmează să fie efectuate lucrările. Valoarea totală a investiției este de peste 15,4 mil de lei, fără TVA.

CLUJUL PE LOCUL 3 LA INDEMNIZATIILE PENTRU COPII
Județul Cluj se situează pe locul trei în țară, după municipiul București și județul Ilfov, la valoarea indemnizației pe care o primesc părinții până la vârsta de 2 ani a copilului, care depășește 2000 lei, potrivit datelor făcute publice de către Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială. La acest moment în județ există 9000 de beneficiari, cu o sumă plătită în luna decembrie a 2018, de 20 mil de lei, numărul celor care aleg concediul de maternitate fiind mai mare după ce a fost eliminat plafonul stabilit prin lege. Clujul este urmat de județele Timiș, Brașov și Sibiu. Reamintim că în 2018, în județul Cluj s-au născut aproximativ 6400 de copii, numărul scăzut de căsătorii și schimbarea priorităților tinerilor fiind câteva cauze, potrivit Direcției de Statistică Cluj.

APROAPE 30 MANAGERI SI ANTREPRENORI LA PROGRAMUL EMBA UNIVERSITY OF HULL
Aproape 30 de manageri și antreprenori au început de ieri programul EMBA University of Hull, singura școală britanică de bussines din Cluj-Napoca. Participanții lucrează în domenii precum: financiar-bancar, IT, energie, dezvoltare imobiliară și inginerie și au o medie de vârstă de 33 de ani, iar în experiența managementului de 8 ani. Programul oferă două burse, în valoare de 15.000 de euro fiecare, anul acesta fiind a cincea generație care urmează cursurile EMBA. Totodată, din acest an, studenții au posibilitatea de a alege dintre cele două specializări, General EMBA și Tech EMBA, specializări care oferă cursuri de consultanță, managementul proiectelor, economie, managementul sistemelor software și inovație și securitate cibernetică. Școala de bussines a fost lansată în anul 2015.