8 ianuarie

PESTE 600.000 DE TURISTI AU VIZITAT CLUJ-NAPOCA IN 2018
Peste 600.000 de turiști au vizitat în anul 2018 municipiul Cluj-Napoca, clasând astfel orașul pe locul patru în topul localităților cu cel mai mare număr de turiști înregistrat în primele 11 luni ale anului trecut, conform datelor publicate de Institutul Național de Statistică. Pe primul loc se află municipiul București, care a înregistrat aproape 2 mil de sosiri, urmat de Constanța, cu aproximativ 1,3 milioane de sosiri și Brașov, cu peste 1,2 milioane de turisti. Din numărul total de înnoptări care au avut loc in 2018 in municipiul Cluj-Napoca, 18,7% au reprezentat turiști străini, cei mai mulți provenind din Germania, Israel, Italia, Franța și SUA. Indicii cei mai mari de utilizare a locurilor de cazare s-au înregistrat la hoteluri, bungalouri, vile turistice, hosteluri și spații de cazare pe nave. Reamintim ca numărul sosirilor înregistrat în primele 11 luni ale anului 2018 a fost de aproape 12 mil, cu 6,4% mai mult față de perioada similară a anului 2017.

PARCUL STEFAN CEL MARE SI PARCUL FARMEC URMEAZA SA FIE REABILITATE
Parcul Ștefan cel Mare, situat în spatele clădirii Teatrului Național din Cluj-Napoca, și parcul Farmec, situat în cartierul Mărăști, urmează să fie reabilitate în acest an, conform anunțului realizat de către Primăria Municipiului Cluj-Napoca. Licitațiile, în valoare de 90.000 de lei, au fost lansate, iar ofertele pentru serviciile de proiectare și realizare a documentației tehnico-economică-sf pot fi depuse până în 21 ianuarie.

14 PROIECTE URMEAZA SA FIE REALIZATE IN CLUJ-NAPOCA
14 proiecte cu finanțare europeană au fost semnate de către Primăria Municipiului Cluj-Napoca si urmeaza sa fie implementate, în valoare de 109 mil de euro, și alte 25 de cereri au fost depuse spre finanțare, în valoare de 110 mil de euro, potrivit anunțului făcut de către primarul Emil Boc. Printre cele 14 proiecte care urmează să fie implementate, se numără achiziționarea de troileibuze și tramvaie noi și decontarea lucrărilor pentru pietonalizarea unui segment din Piața Unirii. Totodată, anul acesta urmează să fie depuse încă 2 proiecte, care vizează pietonalizarea str. Mihail Kogălniceanu și modernizarea zonei adiacente, care au o valoare totala de 10 mil de euro.

40 DE PARCOMETRE NOI INSTALATE IN CLUJ-NAPOCA
40 de parcometre noi, care functionează pe bază de energie solară, au fost instalate în zona centrală a municipiului Cluj-Napoca. Acestea sunt dotate cu acumulatori reîncărcabili, care să asigure funcţionarea independentă şi continuă, şi permit plata cu cardul bancar tip contactless, plata cu monede şi carduri preplătite. Parcometrele fac parte dintr-un lot de 100 de bucăţi şi au o valoare totală de aproape 2,6 mil de lei.