8 ianuarie

10% REDUCERE LA TAXELE PLATITE PANA IN 31 MARTIE
Clujenii pot să îşi achite, începând cu această săptămână, taxele şi impozitele locale, inclusiv abonamentele pentru parcare, atât la ghişeele primăriei, cât şi pe site-ul instituţiei.
Potrivit instituţiei locale, persoanele care plătesc integral până în data de 31 martie, vor beneficia de o reducere de 10%.

DOUA ECHIPAMENTE DE ULTIMA GENERATIE AU INTRAT IN DOTAREA SERVICIULUI SALVAMONT
Serviciul Public Judeţean Salvamont Salvaspeo a fost dotat cu două echipamente de ultimă generaţie, în valoare totală de 130.000 de lei, care vor fi folosite pentru buna desfăşurare a misiunilor salvamontiştilor, respectiv în operaţiunile de căutare şi salvare.
Mai exact este vorba despre un vehicul pentru sarcini utilitare, marca Polaris Ranger, care va fi utilizat atât iarna, cât şi vara în zonele accidentate din zona Beliş Fântânele şi pe domeniul schiabil din Mărişel.De asemenea, pentru a eficientiza misiunile de căutare a persoanelor dispărute a fost achiziţionată o dronă cu termoviziune, care va fi utilă inclusiv operaţiunilor desfăşurate pe timp de noapte.

FIRMELE DE SALUBRITATE RIDICA BRAZII DE CRACIUN GRATUIT
Clujenii care doresc să scape de brazii de crăciun trebuie să ştie că la sfârşitul acestei săptămâni firmele de salubritate din oraş vor prelua pomii gratuit, cu condiţia ca ei să fie aduşi la punctele gospodăreşti.
Potrivit unui post de radio local, ulterior acestui termen, brazii vor putea fi aduşi la centrele de colectare a deşeurilor voluminoase, deschise recent în cartierul Mărăşti – sub Podul Fabricii şi în cartierul Mănăştur, pe str. Bucium, iar pentru un cost modic, cetăţenii vor putea chema direct acasă firmele de salubritate pentru a prelua deşeurile.

LICITATIA PENTRU MODERNIZAREA ZONEI LA TERENURI A FOST LANSATA
Primăria Cluj-Napoca a lansat licitaţia pentru proiectarea şi realizarea viitoarei baze sportive şi a unui parc, care vor fi situate în zona La Terenuri din Mănăştur.
Potrivit documentului, baza sportivă va include un skatepark, terenuri pentru mini-fotbal, tenis, spaţii pentru escaladă, aerobic şi altele, în timp ce zona de agrement va fi compusă din 18.000 de metrii pătraţi de spaţiu verde, un amfiteatru în aer liber şi un patinoar. Investiţiile se ridică la peste 33 de milioane de lei, ofertele putând fi depuse până în 4 februarie.

CLUJUL – PE LOCUL II IN TARA LA VALOAREA SALARIILOR
Judeţul Cluj se clasează pe locul II în ţară în ceea ce priveşte valoarea salariilor câştigate de locuitori, prima poziţie fiind ocupată de municipiul Bucureşti.
Potrivit datelor oferite de Direcţia Judeţeană de Statistică, valabile pentru luna octombrie 2019, în Cluj câştigul mediu brut a fost de 5699 de lei, iar cel net de 3524 de lei. Referitor la rata şomajului, aceasta a fost de 1,3%, sub media înregistrată la nivel naţional.

CONCURS PENTRU LICEENI PASIONATI DE FOTOGRAFIE SI POEZIE
Liceenii pasionaţi de fotografie sau cei care scriu poezii vor putea să participe şi în acest an la Festivalul Naţional de Arte pentru Liceeni, cel mai mare concurs de profil din ţară.
Pe lângă premiile în bani, participanţii vor mai avea şi posibilitatea de a interacţiona cu alţi tineri români, de a fi remarcaţi de specialiştii în domeniu şi de a obţine un loc în tabăra de creaţie. Termenul limită de înscriere este data de 1 martie, însă pentru mai multe detalii referitoare la regulamentul concursului puteţi să consultaţi site-ul licart.ro. Competiţia LicArt este organizată de Clubul Nouă ne Pasă în colaborare cu Ministerul Educaţiei.