8 iulie

Absolvenții clasei a XII-a pot sa verifice astazi ce rezultate au obținut la probele de bacalaureat, examen care s-a desfășurat saptamâna trecută. Rezultatele finale vor fi afișate după rezolvarea contestațiilor, mai exact în 13 iulie. Pe această cale reamintim că cea mai mare rată de promovare a examenului de bacalaureat, în ultimii trei ani, la nivel de țara, a fost obținuta în 2017, aceasta fiind de 72,9%, în timp ce anul trecut au promovat 69,7% din totalul absolvenților de liceu. Sesiunea de toamnă a examenului va începe în 15 iulie cu înscrierea candidaților, iar în 21 august va fi susținută prima probă scrisă – la limba și literatura română.

Abonamentele gratuite sau cu reducere vor continua sa fie emise și pe perioada vacanței pentru studenții, masteranzii și doctoranzii Universitații de Medicina și Farmacie „Iuliu Hațieganu”. Potrivit Companiei de Transport Public abonamentele emise în perioada verii vor fi valabile până în 30 octombrie și vor trebui reînoite în aceeași luna pentru urmatorul an universitar. Referitor la abonamentele cu reducere, care costă 35 de lei, acestea vor trebui reînoite în fiecare luna și vor putea fi actualizate la toate birourile de vânzare carduri de transport. Pentru o mai bună organizare a emiterii cardurilor, dar și pentru a evita aglomerația și timpul de așteptare excesiv este necesară planificarea online, care poate fi făcută pe site-ul calendis.ro.

Ștrandul din cartierul Grigorescu s-a deschis în acest weekend și este disponibil pe toată durata sezonului estival, potrivit Primăriei Municipiului Cluj-Napoca. Baza de agrement dispune de două bazine exterioare, tobogan cu apă, hamace, spațiu de joacă pentru copii și șezlonguri. Pentru copiii sub 3 ani tariful este gratuit, pentru cei până în 12 ani este de 6 lei, în timp ce pentru minorii de peste 12 ani și pentru adulți, un bilet are prețul de 15 lei. În ceea ce privește pensionarii, biletul de intrare la ștrand are o valoare de 10 lei/zi.

Mai multe filme de colecție, cu intrare liberă, vor fi proiectate în această săptamână, de la ora 18,30 la Cinema Dacia. Astfel că, astăzi, persoanele interesate pot să vizioneze filmul Bătrânul și marea, în regia lui John Sturges, mâine va fi proiectat filmul Casablanca în regia lui Michael Curtiz, iar miercuri pelicula Gara pentru doi în regia lui Eldar Ryazanov. Spre finalul săptămânii vor fi proiectate peliculele Umbrelele din Cherburg – în regia lui Jaques Demy, iar vineri va fi difuzat filmul Fratele Soare, Sora Luna în regia lui Franco Zeffirelli.