8 iunie

LUCRĂRI DE ASFALTARE PE DRUMUL  JUDEŢEAN 151C
Consiliul Județean Cluj anunță finalizarea lucrărilor de asfaltare pe drumul județean 151C  drum ce face legătura între Câmpia Turzii și județul Mureș. De mare complexitate, lucrările executate în profunzimea drumului au vizat reabilitarea căii de rulare începând de la fundație și terminând cu așternerea de covor asfaltic în două straturi, pe un tronson de drum în lungime totală de 10,2 kilometri, intre Tritenii de Jos – limită cu județul Mureș. În prezent se află în plină desfășurare lucrările de realizare a șanțurilor betonate, urmând a se executa lucrări la acostamente, șanțuri și podețe, marcaje și semnalizare rutieră. În alta ordine de idei, au demarat lucrările de reabilitare și modernizare pe drumul județean 109A, un amplu proiect care vizează tronsonul cu o lungime de 38,3 de kilometri intre  Chinteni – Panticeu – Recea Cristur si Dealul Jurcii.
O ZI CU PĂSĂRI ÎN MUZEUL SATULUI
Societatea Ornitologică Româna, prin Biroul Teritorial Cluj, organizează cea de-a cincea ediție a evenimentului „O zi cu păsări în Muzeul Satului”. Evenimentul, destinat in special copiilor, se va desfășura, maine, intre orele 10:00 – 17:00, în Parcul Etnografic Romulus Vuia, de pe Tăietura Turcului. Organizatorii spun ca anul acesta vor pune mai mult accentul pe recunoașterea speciilor de păsări, pe informațiile despre păsările din oraș, respectiv din Parcul Etnografic cu ajutorul tururilor ghidate, dar și pe informațiile practice despre ce pot face cei mici pentru a ajuta păsările. Participarea la evenimentul „O zi cu păsări în Muzeul Satului” este gratuită, dar se achită biletul de intrare în Parcul Etnografic.
MODIFICĂRI ALE SEMAFOARELOR ÎN SCOPUL FLUIDIZĂRII CIRCULAŢIEI
Primăria Municipiului Cluj-Napoca anunţă modificări în ceea ce privește funcționarea semafoarelor în scopul fluidizării circulației mijloacelor de transport în comun, după cum urmează:
– Circulația mijloacelor de transport în comun și a bicicletelor la intersecția Bd. 21 Decembrie 1989 cu str. Paris se va desfășura concomitent pe secvența actuală de verde a traficului general, dar si pe secvența virajului la stânga spre str. Paris a mijloacelor de transport în comun, care se va efectua cu obligativitatea acordării de prioritate și asigurare prealabilă pe galben intermitent la stânga, concomitent cu verde pe direcția înainte.
De asemenea Virajul la stânga pentru traficul general de pe Bd. 21 Decembrie 1989 înspre str. Pitești se va efectua cu asigurare prealabilă, pe culoarea galben intermitent concomitent cu secvența actuală de verde.