8 iunie

REDISTRIBUIRE A PACHETELOR CU ALIMENTE
A început redistribuirea pachetelor de alimente acordate de Primarie. Redistribuirea se face în cele 8 puncte de distributie, cluburile pensionarilor din cartierele Manastur (str. Arinilor
nr. 11), Marasti (str. Aurel Vlaicu nr. 3A), str. Horea nr. 108, cartier Grigorescu (str. Eremia Grigorescu nr. 132), Zorilor (str. Louis Pasteur nr. 77), Someseni (str. Traian Vuia nr. 41), Gheorgheni (str. Baisoara nr. 4A), Iris (Piata Liebcknecht nr.7-8).
Programul de distributie este urmatorul:
– luni, marti, miercuri, între orele 08,30 -15,30,
– joi, între orele 08,30 – 16,30;
– vineri, între orele 08,30 – 14,00.
Din totalul de 20.000 de pachete cu alimente, au fost ridicate aproape 15.000. Clujenii pot lua aceste pachete cu alimente pina în data de 17 iunie.

PRIMUL TROLEIBUZ NOU PUS FUNCTIUNE
Primul troleibuz nou, articulat, a fost pus ieri în functiune la Cluj-Napoca si circula pe linia 25. Noul troleibuz are dotari de ultima generatie pentru a spori gradul de confort al clujenilor si pentru a-i determina pe cit mai multi sa foloseasca mijloacele de transport în
comun în locul masinilor personale. Pretul total al contractului încheiat pentru cele 20 de troleibuze este de 42.000.000 lei + TVA. Troleibuzele vor fi puse în circulatie treptat, 12 pina la finalul acestui an, iar celelalte 8 anul viitor.

CEREMONII DE ZIUA EROILOR
Ceremonii militare si religioase, organizate împreuna cu autoritatile publice locale, prilejuite de comemorarea Zilei Eroilor, vor avea loc miine in municipiile resedinta de judet si în localitatile în care sint dislocate unitati militare ale Diviziei 4 Infanterie „Gemina”.
La nivelul garnizoanei Cluj-Napoca, militarii participa la manifestarile dedicate Zilei Eroilor:
– la Cimitirul Eroilor din Cluj-Napoca (Calea Turzii)
– la Cimitirul Eroilor din localitatea Muntele Rece, comuna Muguri Racatau
– la Troita din comuna Feleacu
– la Monumentul „Eroul Aviator Traian Dîrjan” din Cluj-Napoca
– la Monumentul Rezistentei Anticomuniste din Cluj-Napoca
Manifestarile vor avea loc miine de la ora 12.

RECITAL DE MUZICA BAROCA
Un recital de muzica baroca va avea loc miine la Muzeul Etnografical Transilvaniei (str. Memorandumului). Vor fi prezentate publicului clujean citeva dintre instrumentele îndragite ale secolelor XVII-XVIII: instrumente de suflat, cu corzi sau claviatura precum
flautul drept, vioara baroca, violoncelul baroc, viola da gamba si clavecinul. Concertul este organizat de Academia de Muzica „Gheorghe Dima”, care pe aceasta cale doreste sa le prezinte studentilor interesati oferta de studii din domeniul muzicii vechi. Intrarea este libera, dar se percepe taxa de intrare în muzeu (6 lei – adulti, 3 lei – elevi, studenti si pensionari). Concertul are loc miine, la Muzeul Etnografical Transilvaniei, de la ora 18.