8 mai

RESTRICTII DE CIRCULATIE
Mai multe restricții de circulație sunt anunțate pentru astăzi începând cu ora 13:45 cu ocazia „Zilelor studenților maghiari”. Potrivit Primăriei Municipiului Cluj-Napoca, acestea ar urma să aibă loc pe traseul P-ța Unirii – Parcul Central – str. Donath – str. Muzeului Etnografic – Pădurea Hoia.

DONATIE DIN PARTEA ORASULUI KOLN PENTRU SPITALUL CLINIC MUNICIPAL
70 de paturi pentru pacienții clujeni au fost donate de către administrația orașului german Koln Spitalului Clinic Municipal. Donația a fost făcută în cadrul unei ceremonii la care au participat mai mulți actori publici, dintre care viceprimarul orașului Koln, Ralf Heine, managerul interimar al Spitalului Municipal, dr. Claudia Fekete-Nicorici și primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc. Reprezentanții instituției locale au declarat că Primăria va continua să se implice în dezvoltarea unității medicale, prin proiecte și finanțări. Pe această cale reamintim că acordul de înfrățire al municipiului Cluj-Napoca și orașul Koln a fost semnat în anul 1976.

JUDETUL CLUJ SE CLASEAZA PE LOCUL 4 LA NUMARUL DE TURISTI DIN 2019
Județul Cluj se clasează pe locul 4 în ceea ce privește numărul turiștilor înregistrați la punctele de frontieră, în primele trei luni ale anului, potrivit informațiilor publicate de către Institutul Național de Statistică. Primele trei locuri sunt ocupate de către municipiul București, urmat de județele Brașov și Prahova. Astfel, potrivit datelor furnizate, numărul de sosiri ale turiștilor în structurile de primire turistică din județul Cluj până în luna martie depășește 118.000, iar numărul de înnpotări este de peste 222.000. Totuși, raportat la primele două luni ale anului, Direcția Județeană de Statistică a precizat că numărul turiștilor este în scădere cu un procent de 9% față de aceeași perioadă a anului trecut. De asemenea, cei mai mulți turiști străini provin din Italia, Germania, Ungaria și Marea Britanie.

A FOST EMIS ORDINUL DE INCEPERE AL LUCRARILOR LA DJ 150
Consiliul Județean a emis ordinul de începere al lucrărilor de reabilitare și modernizare a drumului județean 150, care vizează ruta Viișoara – Mociu. Acestea constau în lărgirea la 6 metrii a căii de rulare existente și vizează un tronson cu o lungime de aproape 40 km. Reabilitarea presupune intervenția în profunzimea drumului cu inserție de material geocompozit antifisură, dar și realizarea de lucrări privind accesul la alte proprietăți, parcări sau racordări la drumurile laterale. Investiția este finanțată prin fonduri europene, iar importanța lucrărilor este dată de legătura directă pe care drumul județean 150 o are între DN15 și DN16.