8 martie

SANITAS CLUJ AMENINȚĂ CU GREVA GENERALĂ
Liderul Sindicatului Sanitas Cluj, Ştefan Roman, susţine că Legea salarizării unitare a produs o serie de inechităţi şi avertizează că unii salariaţi din sistemul sanitar pierd, din această lună, sume cuprinse între 300 şi 2.000 de lei.
Preşedintele Sindicatului Sanitas Cluj nu exclude, în aceste condiţii, declanşarea unei greve generale în sistem. Ştefan Roman a mai precizat ca o altă nemulţumire a personalului din sistemul sanitar este cea legată de plafonarea sporurilor la 30% şi includerea în acest procentaj a plăţii gărzilor efectuate de medici, a voucherelor de vacanţă şi a sporurilor de hrană.
La rândul sau, vicepreşedintele Sindicatului Sanitas Cluj, Maria Bizo, a reclamat faptul că Legea salarizării nu a fost negociată cu sindicatele.

223 DE PENSII SPECIALE
Casa Judeţeană de Pensii Cluj plăteşte 223 de pensii speciale, in cuantum de peste 2.1 milioane de lei, unor beneficiari din judeţ. Cea mai mai mare pensie din Cluj depăşește 28.000 de lei pe lună și îi aparține unui fost magistrat.
Potrivit reprezentanţilor CJP Cluj, plata pensiilor de serviciu se realizează atât din bugetul asigurărilor sociale de stat, cât şi din bugetul de stat.
Va reamintim faptul ca, la sfarsitul lunii februarie, comisia pentru muncă, familie şi protecţie socială din Senat a dat un raport de respingere propunerii legislative pentru abrogarea pensiilor speciale, iniţiată de parlamentarii USR.

STUDENȚI CLUJENI, MEDALIAȚI LA OLIMPIADA DE MATEMATICĂ
Trei studenţi ai Universităţii Babeş-Bolyai au obţinut medalii de aur, argint şi bronz la cea de a 12-a ediție a Olimpiadei de Matematică destinată țărilor din Europa de Sud-Est.
Facultatea de Matematică și Informatică a Universităţii Babeş-Bolyai a fost reprezentată de studenții Tötös György (medaliat cu aur), Pricope Tidor Vlad (medaliat cu argint) și Megieșan Sergiu Florentin (medaliat cu bronz). Cei trei studenți au fost coordonaţi şi pregătiţi de Tiberiu Trif, András Szilárd, Lukács Andor și Kajántó Sándor.