8 martie

STUDIU IRES DE ZIUA FEMEII
Institutul Roman pentru Evaluare si Strategie a realizat in perioada 1-2 martie un studiu despre Ziua Femeii în România – Care sint perceptiile, reprezentarile si atitudinile românilor cu privire la aceasta sarbatoare. Rezultatele arata ca:
Mai mult de 6 din 10 români sarbatoresc Ziua Femeii.
Opt din zece intervievati obisnuiesc sa ofere cadouri cu ocazia zilei de 8 Martie.
Sotiile / iubitele si mamele sint cele pentru care sint cumparate cadouri cel mai frecvent de Ziua Femeii.
85% dintre femei declara ca primesc cadouri de 8 Martie. Cadourile oferite cel mai frecvent cu ocazia zilei de 8 Martie sint florile.
8 din 10 respondenti cred ca este nevoie de o zi speciala pentru a sarbatori femeile.
O cincime dintre respondenti ar prefera ca sefii lor sa fie persoane de gen feminin.
În cazul disputelor în cuplu, aproximativ o treime dintre respondentii care sint casatoriti sau traiesc în uniune consensuala declara ca femeia este cea care are ultimul cuvint.

DISCUTII CU PREMIERUL DESPRE CENTURA DE OCOLIRE A CLUJULUI
La intilnirea cu premierul Dacian Ciolos la Cluj, primarul Emil Boc a declarat ca ruta Cluj-Floresti este cea mai aglomerata din Romania. Din acest motiv este nevoie de realizarea unei noi centuri de ocolire cit mai curind, Astfel, Emil Boc i-a propus premierului  ca aceasta centura a Clujului de aprox 38 de km (Gilau-Apahida)sa fie inclusa in Master Planul General de Transport. Guvernul ar urma sa faca traseul, iar Primaria sa faca legaturile cu orasul din aceasta centura, astfel incit sa existe o cale alternativa la intrarea in oras, dinspre Floresti, si inclusiv transportul in comun ar putea ajunge pina acolo.

CONTROALE ALE POLITISTILOR CLUJENI
Peste 180 politistii clujeni au actionat ieri pentru prevenirea faptelor antisociale si mentinerea ordinii si sigurantei publice, suplimentar fata de activitatile dispozitivelor curente din teren. Astfel, politisti de la structuri de ordine publica, rutier, investigatii criminale, investigarea criminalitatii economice, criminalistic si actiuni speciale au efectuat actiuni specifice muncii de politie pe raza localitatilor urbane, dar si în mediul rural.
Acestia au beneficiat de forte suplimentare ale Ministerului Afacerilor si Internelor, peste 15 militari din cadrul structurilor judetene de jandarmi. În cadrul actiunilor derulate pe linia ordinii publice, au fost constatate 9 infractiuni. Politistii au intervenit si au aplicat 19 sanctiuni contraventionale pentru neregulile constatate: încalcarea normelor de convietuire sociala, ilegalitati în domeniul pazei obiectivelor, pazei bunurilor si la regimul silvic, evidenta persoanei.
Pentru neregulile depistate în trafic, politistii rutieri au aplicat 217 sanctiuni contraventionale, dintre care 27 pentru depasirea limitelor legale de viteza.  Ca masura complementara, politistii au retinut 17 permise de conducere si au retras 5 certificate de înmatriculare.

AMABSADORUL MARII BRITANII LA CENTRUL DANIEL AL BLYTHSWOOD
La invitatia Societatii de Caritate Blythswood, Ambasadorul Marii Britanii, Paul Brummell, va face o vizita în Floresti, joi, 10 martie. Domnia sa va vizita Centrul Daniel, unul dintre proiectele sociale ale Societatii de Caritate Blythswood, care gazduieste tineri dezavantajati cu virsta intre 18 si 25 de ani.
Cu ocazia acestei vizite, domnul ambasador ii va intilni pe beneficiari si va inspecta munca efectuata cu acestia la Centrul Daniel.