8 noiembrie

AU INCEPUT DEJA ALEGERILE LA NIVEL DE DIASPORA
Primul tur de scrutin din cadrul Alegerilor Prezidenţiale va avea loc duminică, 10 noiembrie.
Procesul de alegere la nivel de Diaspora a început deja de astăzi şi se va desfăşura până duminică, în timp ce 41.000 de români din străinătate au votat deja prin corespondenţă. În cazul în care niciunul din cei 14 candidaţi nu vor obţine jumătate plus unu din voturi, se va organiza al doilea tur de scrutin ce a fost stabilit pentru 24 noiembrie.

PRELUNGIRE PROGRAM PENTRU ELIBERAREA ACTELOR DE IDENTITATE
Direcţia de evidenţă a persoanelor anunţă cetăţenii anunţă cetăţenii ale căror acte de identitate au expirat sau sunt în prag de expirare şi doresc să-şi exercite dreptul la vot să se prezinte pe strada Moţilor, nr. 5, pentru schimbarea lor.
În acest sens până duminică programul de activitate al Serviciului de Evidenţă a persoanelor va funcţiona mâine de la 8 la 16 şi duminică de la 7 la 21. Pentru ziua de astăzi, instituţia este deschisă până la ora 14:30.

TRANSPORT GRATUIT PENTRU PERSOANELE VARSTNICE IN ANUMITE CONDITII
Persoanele cu vârste de peste 70 de ani, indiferent de veniturile sau cuantumurile lunare înregistrate pe cuponul de pensie, respectiv persoanele sub 70 de ani a căror venituri lunare nu depăşesc 1700 de lei vor beneficia de transport gratuit pentru toate liniile de transport în comun din Cluj-Napoca, Apahida, Floreşti şi Baciu.
Important de precizat este că cetăţenii cu vârste sub 70 de ani, care au venituri cumulate între 1700 şi 1900 de lei lunar, beneficiază de transport gratuit pentru o linie pe raza municipiului Cluj-Napoca. Acest tip de abonamente vor fi eliberate de luni pe cardurile de călătorie contactless, a căror valabilitate este de un an.

DOUA SCOLI URMEAZA SA FIE MODERNIZATE
Două proiecte ce au ca scop modernizarea, reabilitarea şi echiparea Şcolii Gimnaziale Speciale pentru Deficienţi de Auz „Kosmutza Flora” şi a Şcolii Gimnaziale Speciale din Huedin.
Ambele proiecte vizează lucrări de reabilitare a construcţiilor existente, lucrări de termoizolare a pereţilor exteriori, amenajarea unor grupuri sanitare, intervenţii la nivelul fundaţiilor şi la coşurile de fum. Proiectul de modernizare a Şcolii Gimnaziale Speciale pentru Deficienţi de Auz „Kosmutza Flora” are o valoare de 4,8 milioane de lei, în timp ce banii care urmează să fie investiţi în Şcoala Gimnazială Specială din Huedin au o valoare de 6,7 milioane de lei.

INCEP LUCRARILE DE EXTINDERE A RETELELOR DE DISTRIBUTIE APA IN GHERLA SI IN COMUNELE LIMITROFE
Consiliul Judeţean a semnat autorizaţia de construire pentru executarea lucrărilor de extindere şi reabilitare a reţelelor de alimentare cu apă în Municipiul Gherla şi în sistemul Gherla rural.
Documentul prevede extinderea reţelelor de distribuţie pe o lungime de 42 de km, pe raza comunelor Buza, Cătina, Sânmartin şi Ţaga. Acestea vor beneficia de patru noi staţii de pompare, trei staţii de clorinare şi trei rezervoare de înmagazinare. Referitor la municipiul Gherla, aici vor fi executate lucrări de extindere a conductei de aducţiune, repararea şi extinderea reţelei de distribuţie şi amenajarea unei noi staţii de clorinare. Lucrările fac parte dintr-un proiect cu finanţare europeană câştigat în 2018 de Compania de Apă Someş.