8 octombrie

ABONAMENTE ANUALE ȘI VOUCHERE CULTURALE PENTRU STUDENȚI
Municipalitatea, Compania de Transport Public și Centrului Cultural Clujean demarează o serie de acțiuni pentru încurajarea și simplificarea folosirii transportului public de către studenții clujeni.

Astfel, începând cu această toamnă, abonamentele CTP pentru studenți nu mai sunt lunare, ci anuale, iar primii 500 de studenți din anul I care se abonează la serviciile de transport public local primesc câte două vouchere pentru participarea la evenimente și activități culturale în oraș. Pentru a beneficia de vouchere, studenții din anul I care își fac abonamente CTP trebuie să se înscrie până în data de 15 noiembrie pe site-ul academiaschimbarii.ro/vouchercultural.

MAȘINI DOTATE CU POS ȘI MOTOARE EURO 5
Începând de la 1 martie 2021 taximetrele din Cluj-Napoca vor fi dotate cu aparate pentru plata cu cardul, iar din anul 2022 vor avea, obligatoriu, motoare Euro 5.

De asemenea, în urma dezbaterii publice ce a avut loc în urmă cu câteva zile, s-a stabilit că numărul maxim de autorizații de taxi să fie 2500, iar peste 30 dintre acestea vor fi acordate pentru mașini electrice.

În schimb, Primăria a refuzat scumpirea tarifelor la taximetrie în Cluj-Napoca. Asta după ce companiile din oraș cereau ca prețurile să fie majorate la 3,75 lei/km pe timp de zi și la 4,50 lei/km pe timp de noapte. În prezent, tariful practicat ziua de majoritatea societăților este de 2,25 lei/km.

TREI OPERE REALIZATE DE LIVIU MOCAN, EXPUSE ÎN PIAȚA UNIRII
În Piața Unirii din Cluj-Napoca au fost instalate trei sculpturi semnate de artistul Liviu Mocan.

„Cuvântul s-a făcut trup”, „Gânditorul” și „Arcul Unirii” sunt cele trei opere de care clujenii se pot bucura pe tot parcursul lunii octombrie, vernisajul expoziției având loc duminică, 13 octombrie, începând cu ora 17:00.