9 august

RESTRICTII DE CIRCULATIE
Primăria Municipiului Cluj-Napoca anunță restricții de circulație rutieră cu ocazia ceremoniei funerare a maestrului Dumitru Fărcaş astăzi între orele 12:20 și 13:30, astfel:  închiderea circulaţiei rutiere în Piaţa Lucian Blaga (în momentul în care situaţia o impune), inversarea sensului de circulaţie rutieră pe str. Victor Babeş şi str. Ion Creangă, instituirea sensului unic de circulație pe str. Republicii, de la intersecţia cu str. Ion Creangă până la intersecţia cu str. Avram Iancu, restricţionarea circulaţiei rutiere pe str. Clinicilor, str. Iuliu Haţieganu, str. Petru Maior, str. Gheorghe Şincai şi restricţionarea circulaţiei rutiere pe str. Moţilor, de la intersecţia cu str. George Coşbuc până la intersecţia cu str. Petru Maior, sensul spre Centru.

CURSA CLUJ-NAPOCA – EGIPT
O nouă cursă cu destinaţia Hurghada, Egipt, va fi introdusă din 26 august, pe Aeroportul Internaţional “Avram Iancu”. Aceasta va opera în perioada de toamnă – iarnă, o dată pe săptămână, duminica, până la sfârşitul anului, inclusiv de Revelion, transportul fiind făcut cu o aeronavă de tip Boeing 737 cu o capacitate de 189 locuri. Cei mai mulți turiști străini care își fac vacanțele în Egipt vin din Germania, Italia, Polonia şi Cehia.

TRANSPORTURI CU DEPASIRI
Patru transporturi cu depășiri pe ruta Cluj – DN 1 – Autostrada Transilvania (A3) – DN 15 – DJ 151D – DN 13 – Centura Brașov – DN 1 – Centura Ploiești – A3 – Centura București – DN 5 – Punctul de Trecere al Frontierei de la Giurgiu au loc în perioada 7-11 august. Lățimea maximă a vehiculelor este de 5.90 m, viteza de deplasare urmând a fi adaptată condițiilor de trafic. Etapele de desfășurare ale transportului sunt stabilite de poliția rutieră, care asigură însoțirea vehiculului cu depășiri. Acesta nu se va desfășura în perioadele și pe sectoarele de drum pe care sunt semnalate fenomene meteorologice periculoase, prin codurile galben, portocaliu sau roșu.

CIRCULATIE CARE SE DESFASOARA ALTERNATIV
Circulatia rutieră pe DJ 109 D, în zona podului situat peste râul Someş, se desfăşoară alternativ ca urmare a lucrarilor de reabilitare care sunt efectuate, anunta Consiliul Judeţean pentru participantii la trafic care urmeaza sa tranziteze aceasta zona. Principalele categorii de lucrări care se derulează vizează refacerea suprastructurii podului şi a căii de rulare, respectiv decaparea stratului existent, refacerea hidroizolaţiei şi aşternerea a două straturi de asfalt. De  asemenea, mai sunt prevăzute lucrări de refacere a trotuarelor şi a balustradei.

CIRCULATIE INCHISA PENTRU LOCUITORII DIN FLORESTICirculația pe Drumul de Nord din Floresti spre Grigorescu va fi închisă din cauza unor lucrari care se vor desfasura pana in 14 august. Acestea vizeaza intretinerea, asfaltarea si largirea drumurilor, acolo unde situatia permite. Primarul comunei Floresti, Horia Sulea a declarat ca deja se lucrează la refacere podețelor. De asemenea, pe drumurile comunale componente ale Drumului de Ocolire Sud lucrările de reabilitare sunt în toi.