9 august

INFORMARE METEO
Meteorologii au emis joi o informare, potrivit căreia, până duminică, 11 august, în întreaga ţară se vor înregistra temperaturi cu maxime de până la 37 de grade, iar disconfortul termic va fi ridicat. Potrivit ANM, valul de căldură se va extinde în aceste zile, iar indicele temperatură-umezeală va depăşi pragul critic de 80 de unităţi, în regiunile din jumătatea de sud a ţării şi pe arii mai restrânse în restul teritoriului. Meteorologii susţin că de azi temperaturile maxime se vor situa frecvent între 32 şi 35 de grade, iar în weekend termometrele vor indica şi 37 de grade în zonele de câmpie şi podiş. Temperaturile minime, nocturne, se vor situa, local, în jurul a 20 de grade, în Dealurile de Vest şi pe litoral. Valul de caldura include si judetul Cluj.

PROFIT PE PIAȚA IMOBILIARĂ
Piața imobliară rămâne o sursă bună de profit și în 2019. De pildă, unii românii care lucrează în străinătate își investesc banii în apartamente cumpărate în țară pe care le amenajează și le închiriază.
Un astfel de apartament din Cluj a fost cumpărat în urmă cu doi ani de un cuplu de români care lucrează în Marea Britanie. Tinerii au investit 120.000 de euro, iar acum îl închiriază în regim hotelier cu 250 de lei pe noapte, se mentioneaza pe siteul StirileProTV.ro. Pentru un apartament cu 3 camere în Cluj, care costă 60.000 de euro, proprietarul îşi poate recupera investiţia în timp record, dacă îl închiriază mai multor studenţi cu 450 de euro pe lună. Mai bine de un sfert dintre cumpărătorii apartamentelor din Cluj sunt din judeţele limitrofe, precum Maramureş, Satu Mare, Alba Iulia sau Sălaj.

ATENȚIE LA VIRUSUL WEST NILE!
Numărul cazurilor de infecţie cu virusul West Nile din acest sezon a ajuns la şapte, iar una dintre persoanele infectate a murit. Recomandările specialiştilor pentru populaţie sunt:
să evite expunerea la ţânţari, purtând haine cu mâneci lungi şi pantaloni lungi,
să utilizeze substanţe chimice repelente împotriva ţânţarilor,
să utilizeze substanţe insecticide în locuinţă / în jurul locuinţei,
să împiedice pătrunderea ţânţarilor în casă (plase de protectie la ferestre),
să asigure desecarea bălţilor de apă din jurul gospodăriei,
să îndepărteze recipientele de apă statuta şi gunoiul menajer.