9 august

LOCURI DE MUNCĂ DISPONIBILE LA NIVEL JUDEŢEAN
Peste 600 de locuri de muncă sunt disponibile în judeţul Cluj, conform ultimelor date oferite de Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă. Cele mai multe posturi sunt oferite pentru: lucrător comercial, agent de securitate, manipulant mărfuri, șofer autocamion sau mașină de mare tonaj şi muncitor necalificat la asamblarea şi montarea pieselor. Persoanele interesate de un nou job se pot adresa Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă de pe strada George Coșbuc nr. 2 din Cluj-Napoca. În altă ordine de idei, Clujul se află printre primele judeţe la numărul locurilor de muncă nou-create în perioada 2011- 2017, cu un ritm de creştere între 24% şi 37%, faţă de creşterea de 18% înregistrată la nivel naţional.


IMPOZITUL PE DIVIDENTE, ABROGAT DE LA 1 IANUARIE 2018

Proiectul de modificare a Codului Fiscal, publicat de Ministerul Finanţelor, abrogă impozitul pe dividende de la 1 ianuarie 2018. În acest context, ministerul propune ca începând cu 1 ianuarie 2018, veniturile din salarii şi asimilate salariilor, precum şi din activităţi independente obţinute din exercitarea profesiei de medic să fie scutite de la plata impozitului pe venit.

GHEORGHENI E CEL MAI SCUMP CARTIER DIN CLUJ-NAPOCA
În cartierul Gheorgheni, din Cluj-Napoca, sunt cele mai scumpe apartamente din municipiu, având un preţ mediu de 1.116 euro pe metrul pătrat, în vreme ce apartamentele cele mai ieftine se găsesc în cartierul Bulgaria, unde preţul pe metrul pătrat este de 764 de euro. Aceste date au fost publicate în Catalogul tranzacţiilor imobiliare din Cluj-Napoca şi sunt valabile pentru anul 2016. Analiştii imobiliari admit însă că preţurile pot fi mai mari, deoarece datele au fost luate din contractele de vânzare-cumpărare încheiate la notar şi e posibil ca tranzacţia să fie declarată la o sumă mai mică decât cea reală. Coordonatotorul acestui studiu, Adrian Vascu, nu crede că în viitorul apropiat preţul apartamentelor din Cluj Napoca va scădea, în condiţiile în care 83 la sută din tranzacţiile imobiliare de anul trecut s-au făcut cu banii jos şi doar 17 la sută prin credite bancare. Totalul contractelor de vânzare-cumpărare a însumat la Cluj-Napoca 457.000.000 de euro, în creștere cu 28% față de anul precedent.