9 decembrie

CTP: ANUNȚ PENTRU STUDENȚII, MASTERANZII ȘI DOCTORANZII UMF
Compania de Transport Public Cluj anunță studenții, masteranzii și doctoranzii înscriși la Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca, despre faptul că în perioada următoare își vor putea elibera abonamentele gratuite și cu reducere, în baza convenției încheiată între instituția de învățământ și CTP.
Important de menționat este că prima incarcare din fiecare nou an universitar trebuie facuta la un Centru de vanzare carduri, însă abonamentele se pot prelungi lunar si la automatele din statii, dacă data noii încărcări este anterioară termenului de expirare al abonamentului.
Pentru încărcarea abonamentelor gratuite si cu reducere sunt necesare:
– Cartea de identitate;
– Carnetul vizat pe anul universitar 2020-2021 sau o adeverință emisă de universitate, care atestă calitatea de student, forma de învățământ și anul
de studiu;
– unul din cardurile nebancare ale firmelor partenere CTP.
Punctele de vânzare carduri se găsesc în zonele: centru, Mărăști, Mănăștur, Zorilor, Grigorescu, Iris și Gară. Pentru mai multe informații puteți consulta site-ul ctpcj.ro.

3500 DE CLUJENI BENEFICIAZĂ DE TICHETE SOCIALE PENTRU ALIMENTE
Aproape 3500 de clujeni vor beneficia până la crăciun de tichetele anuale din programul social „Alimente”.
Publicul țintă al proiectului sunt persoanele care se găsesc într-o situație vulnerabilă și se află în evidența Direcției de Asistență Socială și Medicală a Primăriei Cluj-Napoca. Mai exact, de program beneficiază persoanele cu handicap grav sau accentuat, neinstituționalizate, și cei ale căror venituri lunare nete pentru o persoană nu depășesc 1082 de lei, respectiv 786/membru de familie dacă fac parte din următoarele categorii: pensionari, invalizi, veterani de război, văduve de război, persoane deportate, prizonieri, persecutați politic, eroi martiri ai revoluției și orfani. De asemenea, mai sunt eligibili șomerii înregistrați (cu sau fără indemnizație de șomaj), beneficiarii de ajutor social sau de alocație pentru susținerea familiei, victimele traficului de persoane și cele ale violenței domestice. Proiectul este finanțat din bugetul local al municipiului Cluj-Napoca, tichetele fiind distribuite prin intermediul Direcției de Asistență Socială și a cluburilor de pensionari din cartiere. Mai multe detalii găsiți la adresa primariaclujnapoca.ro.

30 DE CENTRE DE VACCINARE ANTI-COVID VOR FUNCȚIONA ÎN JUDEȚUL CLUJ
Aproximativ 30 de centre de vaccinare împotriva noului coronavirus vor fi amenajate în județul Cluj, iar majoritatea dintre ele vor activa în municipiul Cluj-Napoca, atât în instituțiile sanitare, cât și în spații precum sălile de sport sau școli.
Anunțul a fost făcut de prefectul Mircea Abrudean, care a mai precizat printr-o declarație acordată pentru EBS Radio, că aceste spații vor trebui să fie funcționale în jur de 6 luni. Avantajul primordial al sălilor de sport sau a altor spații similare este că vor fi realizate din structuri modulare și vor permite amenajarea unor zone de așteptare mai generoase, inclusiv înainte și după vaccinare. La acest moment, echipajul de vaccinare, care va cuprinde atât categorii de personal medical, cât și voluntari, se află în curs de constituire și urmează să fie stabilit în funcție de nevoie aferente ale județului.

CAMPANIE DE DONARE DE SÂNGE LA CLUJ-NAPOCA
Inițiatorii proiectului „Donează sânge, fii erou!” continuă campania de donare de sânge din această iarnă până pe 18 decembrie, adică până la sfârșitul săptămânii viitoare.
Pe lista celor 11 orașe din țară în care se desfășoară programul, se află și municipiul Cluj-Napoca, astfel că cetățenii clujeni sunt așteptați să doneze sânge la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Cluj, situat pe str. Nicolae Bălcescu nr. 18. Instituția funcționează de luni până vineri, în intervalele orare: 07:30-11:00 și 11:30-13:30. Cei care se implică în campanie vor primi 7 bonuri de masă, o serie de analize de sânge gratuite, reducere de 50% la abonamentul pentru transportul public în comun pentru o lună, adeverință pentru o zi liberă de la locul de muncă și alte suprize din partea organizatorilor. Pentru a vedea care sunt cerințele exacte, dar și alte informații despre campanie, aveți la dispoziție site-ul doneazasangefiierou.ro.