9 februarie

MAŞINILE STAŢIONATE NEREGULAMENTAR VOR FI RIDICATE

Primaria Cluj Napoca începe din 9 februarie ridicarea mașinilor parcate neregulamentar. Cuantumul sancţiunii pentru ridicare-transport-depozitare este de 547 de lei. În cazul în care proprietarul sau utilizatorul se prezintă la autovehicul şi nu se mai efectuează transportul şi depozitarea, sancţiunea este de aproape 300 de lei.

Această măsură se aplică în cazuri precum oprirea/staționarea în stațiile CTP, pe benzile de urgență și cele de siguranță, în intersecții și sensuri giratorii, pe treceri de pietoni, în zone rezidențiale, pietonale, pe trotuare și piste de biciclete, în parcări cu plată, în cazuri de blocare a punctelor gospodărești sau a diverselor accese auto, precum și în alte situații conform legislației în vigoare.

CONCURS DE PROIECTE PENTRU PARCUL ETNOGRAFIC ROMULUS VIUA

Consiliul Județean Cluj organiza concurs internațional de soluții cu tema de proiectare: „Revitalizarea zonei Parcului Etnografic Romulus Vuia – pădurea Hoia, Cluj-Napoca”, scopul acestui demers reprezentându-l dorința unei și mai bune valorificări a patrimoniului cultural al acestui obiectiv administrat de forul administrativ județean prin intermediul Muzeului Etnografic al Transilvaniei. Ideea implementării acestei soluții a apărut în contextul în care, în prezent, Parcul Etnografic „Romulus Vuia” este un muzeu în aer liber ce oferă pentru vizitare numeroase obiective de patrimoniu de mare valoare, însă, din cauza normelor specifice aferente acestui tip de muzeu, conține relativ puține facilități pentru vizitatori, fapt care-l face mai puțin interactiv și prezent în viața publică. Concursul de soluții, ale cărui premii totale sunt în cuantum de 72.000 de lei, urmărește identificarea celor mai bune idei pentru amenajarea și extinderea Parcului Etnografic „Romulus Vuia”.

PATINAJ ÎN CLUJUL DE ALTĂ DATĂ” – EXPOZIŢIE FOTO

Incepand de astazi o noua expoziție de fotografie, cu tema patinaj in Clujul de alta data, poate fi vizitata pana in 28 februarie in Turnul Croitorilor din Cluj-Napoca.Concursuri de patinaj artistic, patinaj viteză, atât cu fața cat si cu spatele, copii și adulți care la începutul secolului al XX-lea erau fascinați de sportul cu patine și care pe gheața lacului din Parcul Central patinau acompaniați de orchestra din pavilion, dar și mult mai micul, însă cochetul patinoar din spatele bisericii cu două turnuri, ne descoperă o lume în care veselia autentică și plăcerea de a patina mai pot fi văzute în fascinantele fotografii de epocă.

CONCERTUL FILARMONICII DE STAT TRANSILVANIA

Orchestra si Corul Filarmonicii de Stat „Transilvania” sustine miine un concert

dirijat de Ladislau Horváth, respectiv Cornel Groza dirijorul corului. Programul serii contine lucrarea Creaţiunea semnata Joseph Haydn. Soliştii serii suntAida Pavăl-Olaru soprană, Tiberius Simu tenor, Marius Boloş bas.Concertul are loc miine la Casa Universitarilor de la ora 19.