9 ianuarie

FINANTARE NERAMBURSABILA DE LA PRIMARIE PENTRU PROIECTELE CULTURALE
Primăria Cluj-Napoca acordă şi în acest an finanţare nerambursabilă de până la 90% pentru acţiunile şi proiectele ce au ca temă: cultura, educaţia, arta, proiecte de tineret, cu caracter religios, social, inclusiv pentru proiectele regionale.
Documentele pot fi depuse până în 6 februarie la Registratura primăriei de pe str. Moţilor, nr. 7 sau online, pe site-ul instituţiei, la secţiunea Administraţie – Servicii online, ori pe site-ul edirect.e-guvernare.ro, evaluarea şi selecţia fiind făcute până în 6 martie. Investiţia din acest an are o valoare de 12,6 milioane de lei şi provine în întregime de la bugetul local. Anul trecut au fost subvenţionate 182 de proiecte culturale şi de tineret, municipalitatea urmărind să susţină sectorul ONG-urilor şi instituţiile culturale importate din oraş.

TREI ECHIPAMENTE ULTRAMODERNE AU INTRAT IN DOTAREA INSTITUTULUI UROLOGIC
Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal din Cluj-Napoca a fost dotat cu trei echipamente medicale ultraperformante, în valoare totală de aproximativ 250.000 lei.
În concret este vorba despre un echipament complet de litotriţie, care să asigure creşterea capacităţii de tratare a litiazei reno ureterale, o staţie de epurare pentru hemodializă, necesară pentru pacienţii cu infecţii virale, care trebuie să efectueze tratamente de dializă, şi o pompă de spălare-irigare, care asigură controlul în plaga operatorie.

SMURD VA PRIMI 120.000 DE LEI DE LA PRIMARIA LOCALA
120.000 de lei este valoarea prin care Primăria locală va susţine şi în acest an activitatea Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare.
Proiectul de alocare a banilor se află pe ordinea de zi a şedinţei locale, ce va avea loc mâine. Cei 120.000 de lei vor asigura două mese/zi pentru 10 persoane care efectuează servicii de urgenţă în cadrul SMURD.

PESTE 800 DE CONTRAVENTII SI 13 INFRACTIUNI AU FOST CONSTATATE IN TRAFIC
Peste 800 de contravenţii şi 13 infracţiuni au fost constatate de poliţia locală în perioada 31 decembrie 2019-7 ianuarie 2020, în urma unei acţiuni pentru reducerea accidentelor rutiere produse pe fondul conducerii autovehiculelor sub influenţa alcoolului sau cu o viteză peste limita legală.
De asemenea, au fost reţinute 121 de permise de conducere, cele mai multe pentru depăşirea vitezei legale cu peste 50 km/h, 8 persoane fiind sancţionate pentru conducerea sub influenţa alcoolului.

15 ZILE LIBERE PENTRU 2020
Românii se vor bucura în acest an de 15 zile libere legale, dintre care 11 vor în timpul săptămânii.
Următoarea sărbătoare este Ziua Principatelor Române, care va fi celebrată vineri, 24 ianuarie, urmată de vinerea Mare, pe 17 aprilie şi de Sărbătoarea Învierii Domnului, care în acest an va avea loc în 19 şi 20 aprilie. Ziua muncii cade într-o zi de vineri, în timp ce Ziua Copilului va fi marcată luni, 1 iunie. Sărbătorile legale care cad în acest an în timpul săptămânii sunt a doua zi de Rusalii, ce va avea loc pe 8 iunie, Sfântul Andrei, ce va fi sărbătorit într-o zi de luni, pe 30 noiembrie, Ziua Naţională a României ce va fi marcată marţi, 1 decembrie şi prima zi a Sărbătorii Naşterii Domnului, în acest an 25 decembrie fiind vinerea.