9 iulie

APA CALDA MENAJERA VA FI INTRERUPTA MAINE PE MAI MULTE STRAZI
S. C. Termoficare Napoca a anunțat în cursul dimineții de astăzi că furnizarea de apă caldă menajeră va fi întreruptă mâine – în intervalul 7-19. Potrivit instituției, vor fi afectate blocurile de pe străzile Fabricii de Zahăr, Teleorman, Grădinarilor, Ialomiței, Calea Dorobanților, Năsăud, Aurel Vlaicu și Arieșului. Totodată, anunțul mai are în vedere și zonele Septimiu Albini, P-ța Cipariu, P-ța Mărăști, B-dul 21 decembrie 1989, Venus și străzile adiacente acestora. Anunțul a venit pe fondul unor lucrări la rețeaua de apă fierbinte, care vor fi efectuate pe str. Fabricii de Zahăr.

14 ABSOLVENTI CLUJENI AU OBTINUT MEDIA 10 LA EXAMENUL DE BACALAUREAT
14 absolvenți clujeni de clasa a XII-a au obținut media 10 la examenul de bacalaureat, ce s-a desfășurat săptămâna trecută. Peste 950 de elevi au avut medii peste 9, iar rata de promovare la nivel de județ a fost de puțin peste 80%, ceea ce situează Clujul pe primul loc, la nivel de țară. Totuși, rata de promovabilitate per România a fost de aproape 64%, fiind cel mai mic procent înregistrat în ultimii 5 ani. Rezultatele inițiale au fost publicate ieri, iar sâmbătă vor fi afișate rezultatele finale.

PROCESUL DE BUGETARE PARTICIPATIVA A INCEPUT
Procesul de bugetare participativă, ediția 2019, a început ieri, astfel că toți cei care locuiesc, muncesc sau studiază în municipiul Cluj-Napoca pot să depună până în 11 august, unul sau mai multe proiecte în valoare de maximum 150.000 de euro fiecare. Cei care doresc să depună proiecte însă nu au acces la internet, pot să o facă zilnic, între orele 13 și 17, la Casino – Centru de Cultură Urbană. După analiza tehnică și legală a proiectelor va începe procesul de votare, care se va desfășura pe două etape. Mai exact, în prima fază a votului fiecare cetățean poate alege 6 proiecte, câte unul pentru fiecare domeniu existent,
iar cele mai votate 30 de idei vor merge în etapa a doua, când o persoană poate alege doar unul dintre proiectele intrate în faza finală. Procesul se va încheia cu validarea primelor 15 proiecte, care vor fi implementate în perioada următoare. Pentru a participa la bugetarea participativă, cetățenii trebuie să aibă cont pe platforma bugetareparticipativă.ro.

25 DE ANI DE SMURD AU FOST MARCATI LA CLUJ-NAPOCA
Aniversarea a 25 de ani de la înființarea Serviciului Mobil de Urgență, Reaminare și Descarcerare a fost marcată vineri la Cluj-Napoca. Printre personalitățile prezente la eveniment s-au numărat secretarul de Stat în Ministerul Afacerilor Interne și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, generalul de brigadă al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, inspector General, Dan-Paul Iamandi și președintele senatului Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu”, prof. dr. Ioan Florian. Primarul Emil Boc a declarat că municipalitatea clujeană va continua să susțină Serviciul Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare, iar în acest context a reamintit că proiectul cel mai votat în cadrul procesului de Bugetare participativă din 2018 – montarea de defibrilatoare în zonele aglomerate din oraș – urmează să fie implementat în perioada următoare.

PESTE 400 DE LOCURI IN CAMINE DISPONIBILE PENTRU ADMITERE
Peste 400 de locuri vor fi disponibile pentru cazare pe perioada admiterii – pentru absolvenții care doresc să se înscrie la una dintre cele 21 de facultăți ale Universității Babeș-Bolyai. Perioada în care vor fi făcute cazările este 16-31 iulie, iar locurile din cămine sunt destinate tuturor celor care locuiesc la o distanță mai mare de 20 km de municipiul Cluj-Napoca. Pentru a intra în posesia unui loc disponibil pentru această perioadă, tinerii trebuie să completeze o cerere de cazare și să o trimită Serviciului Social al Universității sau la Căminul 5 din Campusul Hasdeu, precum și o copie a actului de identitate, cu cel puțin 3 zile înainte de data solicitată.