9 iunie

MODIFICARI LA LEGEA FUMATULUI
Senatul a decis, marti, ca fumatul va fi permis în spatii separate, complet izolate si inscriptionate special pentru aceasta destinatie, precum si pe terase exterioare amenajate în acest scop, a informat Digi24.ro. In proiect au fost introduse si amendamente care se refera
la definirea spatiului închis în care nu se poate fuma si la posibilitatea de a se fuma în spatii separate, inscriptionate special.
Atfel, spatiul închis va fi definit ca orice spatiu accesibil publicului sau destinat utilizarii colective, indiferent de forma de proprietate ori de dreptul de acces, care are un acoperis, plafon sau tavan si care este încadrat de pereti de jur împrejur, cu exceptia spatiilor cu
destinatie locativa.
Spatiul închis de la locul de munca este orice spatiu care are acoperis, plafon sau tavan si care este încadrat de pereti de jur împrejur, aflat într-un loc de munca.
Alte amendamente prevad ca fumatul este permis în spatii separate, complet izolate si inscriptionate special pentru aceasta destinatie, precum si pe terase exterioare amenajate în acest scop.

REGLEMENTARE DE CIRCULATIE PE STR. OASULUI
Incepind de ieri, la intersectia strazilor Oasului-B-dul Muncii-Byron (intersectia supermarket Auchan) s-a revenit, cu titlu experimental într-o prima faza, la reglementarea de circulatie de sens giratoriu. Se pastreaza amenajarea geometrica existenta si se completeaza cu separatori de sensuri care sa delimiteze calea inelara de circulatie pentru autovehicule, fata de liniile de tramvai care taie insula centrala.
Au fost amplasate indicatoarele rutiere de presemnalizare si semnalizare sens giratoriu, inclusiv indicator de trecere de la circulatia pe 2 benzi, la circulatie pe o banda, pe strada Oasului, la venire spre intersectie.
Masura a fost implementata tinind cont de numeroasele solicitari ale clujenilor.

ZBOR NOU SPRE ISTANBUL
Aeroportul International „Avram Iancu” Cluj anunta ca, începind din 18 iulie, operatorul aerian Atlasglobal va opera pentru prima data zboruri regulate pe ruta Cluj-Napoca – Istanbul – Cluj-Napoca. Acestea vor avea o frecventa de 3 zboruri pe saptamina cu aeronave cu 204 locuri. Ruta Cluj-Napoca – Istanbul – Cluj-Napoca va fi operata în zilele de luni, miercuri si vineri.

MANIFESTARI DE ZIUA EROILOR SI INALTAREA DOMNULUI
Astazi în Cimitirul Eroilor va avea loc o ceremonie militara si religioasa de comemorare a eroilor. Manifestarea este organizata cu prilejul sarbatorii Înaltarii Domnului si a Zilei Eroilor si incepe la ora 12. Asemenea manifestari vor avea loc astazi si la:
– Cimitirul Eroilor din localitatea Muntele Rece, comuna Muguri Racatau.
– Troita din comuna Feleacu
– Monumentul „Eroul Aviator Traian Dîrjan” din Cluj-Napoca
– Monumentul Rezistentei Anticomuniste din Cluj-Napoca

LANSARE DE CARTE DESPRE CLUJUL VECHI
Clujul multietnic si pluriconfesional, mestesugaresc si negustoresc, aristocrat si tolerant, poate fi redescoperit la lansarea cartii “Hajongard – orasul mortilor”, ce va avea loc la libraria Bookstory, in prezenta autorului, Octavian Bortos, autor de fotografie artistica si
documentara, si carte ilustrata. Vor participa si managerul de productie film, Toth Orsolya, si istoricul Ionut Costea. Lansarea de carte va avea loc miine la libraria Bookstory de pe Bdul Eroilor, de la ora 18.