9 mai

MINORA DISPARUTA
O minoră în vârstă de 15 ani din localitatea Sânnicoară a fost dată dispărută de către familie, după ce a părăsit domiciliul și nu s-a mai întors. Potrivit Inspectoratului de Poliție Județean, copila are o înălțime de aproximativ 1,50 m, păr șaten, ten de culoare măslinie și un neg în bărbie. La momentul plecării aceasta purta o bluză albă, pantaloni de culoare neagră cu forme multicolore și papuci de casă de culoare roz. Persoanele care pot să furnizeze informații despre minora dispărută sunt rugate să se adreseze celei mai apropiate unități de poliție sau să apeleze gratuit numărul unic de urgență 112.

 

CIRCULATIE SUSPENDATA PE ALEEA STADIONULUI
Circulația generală pe Aleea Stadionului va fi suspendată începând de astăzi și până duminică, modificarea fiind făcută cu ocazia desfășurării evenimentului Street Food Festival, potrivit anunțului făcut de către Compania de Transport Public. Astfel, linia 30, care deservește ruta cart. Grigorescu – str. Aurel Vlaicu, va avea un traseu deviat pe tronsonul str. George Coșbuc – Spl. Independenței – Pod Garbaldi. Conform anunțului stațiile de pe str. Uzinei Electrice vor fi înlocuite cu stațiile de pe Splaiul Independenței, la peroanele de tramvaie din dreptul Sălii Polivalente.

ZIUA INTERNATIONALA A BOLILOR INFLAMATORII INTESTINALE
Ziua Internațională a luptei împotriva Bolilor inflamatorii intestinale este marcată astăzi la Cluj-Napoca printr-o întâlnire între pacienți și specialiștii din acest domeniu, care va fi organizată la Cazinoul din Parcul Central la ora 20. Evenimentul are loc în cadrul campaniei „Make the invisible visible” , care își propune să facă vizibile problemele necunoscute despre Boala Crohn și Colita Ulcerativă, afecțiuni inflamatorii cronice ale tubului digestiv. Potrivit Asociației Pacienților cu Boli Inflamatorii Intestinale din România a declarat că evenimentul organizat la Cluj-Napoca are scopul de a atrage atenția publicului larg că aceste boli există și reprezintă o povară nu doar pentru pacient, ci și pentru întreaga societate.

 

ZIUA INTERNATIONALA DE LUPTA IMPOTRIVA CANCERULUI OVARIAN
Cu ocazia zilei internaționale de luptă împotriva cancerului ovarian, Federația Asociațiilor Bolnavilor de Cancer din România în partereniat cu Institutul Oncologic „Prof. dr. Ion Chiricuță” a lansat, ieri, la Cluj-Napoca, campania #SperanțăDeViață. Aceasta propune o nouă abordare în discuția despre cancerul ovarian, respectiv eliminarea temerii de a merge la un control de specialitate. Cancerul ovarian depistat la timp poate avea o rată de supraviețuire de până la 93%. Prof. dr. Patriciu Achimaș-Cadariu, medic primar obstetrică-ginecologie, atenționează că nu există simptome specifice cancerului ovarian, ci semne care pot fi ale mai multor boli ginecologice. Iată o parte dintre cazurile în care este recomandată vizita la medicul ginecolog: balonare persistentă, probleme de alimentație, durere în zonele pelvine sau abdominale, simptome urinare, sângerări anormale sau oboseală extremă.