9 martie

ZBORURILE DIN CLUJ-NAPOCA SPRE BERGAMO SI TREVISO ANULATE
Zborurile din Cluj-Napoca spre orașele italiene Bergamo și Treviso au fost anulate până în 3 aprilie, ca urmare a măsurilor luate de guvernul italian în ceea ce privește intrarea în carantină a părții de nord a Italiei.
Pasagerii care doresc să afle mai multe informații despre acestea pot contacta personal compania aeriană Wizz Air, care opera aceste zboruri.

PESTE 240 DE SANCTIUNI ACORDATE PENTRU PARTICIPANTII LA TRAFIC
Peste 240 de sancțiuni contravenționale au fost acordate de către polițiștii clujeni participanților la trafic pentru nerespectarea prevederilor legale privind circulația pe drumurile publice.
Dintre acestea mai bine de 160 au constituit nerespectări ale regimului legal de viteză. Acțiunea a avut loc săptămâna trecută pe raza întregului județ, în contextul în care în perioada 1 ianuarie-1 martie viteza a ocupat un loc principal în ierarhia accidentelor rutiere din Cluj.

TAXELE AGENTILOR ECONOMICI POT FI PLATITE ONLINE
Agenții economici din Cluj-Napoca își vor putea plăti de acum taxele prin intermediul platformei ghișeul.ro, orașul devenind primul din România care oferă o astfel de facilitate.
Decizia a fost luată în cadrul Forumului administrației inteligente – orașele viitorului, la care au participat 100 de primari, consilieri și antreprenori din întreaga țară, dar și înalți demnitari de stat. Evenimentul Startup City a avut loc la Casino în Parcul Central și a cuprins discuții despre educație, inovație, cercetare și cultură, ingredientele cheie pentru dezvoltarea societății.

PESTE 12 MILIOANE DE LEI ALOCATI PENTRU ONG-URILE CLUJENE
Peste 12 milioane de lei sunt alocați în acest an pentru organizațiile non-guvernamentale clujene, după ce Comisia de specialitate a Consiliului Local a analizat cele 328 de cereri depuse, dintre care au fost admise 194.
Cele mai mari sume au fost distribuite către Festivalul Internațional de Film Transilvania, organizația Cultură Inspiră, Zilele Culturale Maghiare, Opera Aperta și Jazz in the Park. Contestațiile pot fi depuse până în data de 11 martie.

LICITATIE PENTRU SERVICIILE DE CONSULTANTA A TREI CONCURSURI DIN MUNICIPIU
O licitație care are în vedere serviciile de consultanță necesare pentru organizarea și jurizarea a trei concursuri naționale pentru municipiul Cluj-Napoca a fost lansată recent de Primăria locală.
Documentul are în vedere parcurile Bună Ziua, Est și Science&Research Center din Lomb. Costurile sunt estimate la câte 135.000 de lei în cazul celor două parcuri, și la 280.000 de lei pentru Centrul de cercetare. Ofertele pot fi depuse până în 18 martie.

17 MILIOANE DE LEI PENTRU MODERNIZAREA SCOLILOR DIN ORAS
17 milioane de lei sunt alocați în acest an de către primăria locală pentru lucrările de reabilitare și modernizare a peste 80 de instituții de învățământ din oraș.
În acest context, recent a fost lansată o licitație care privește intervențiile curente și în regim de urgență pentru toate clădirile aflate în subordinea primăriei. Termenul limită de depunere a ofertelor este data de 2 aprilie, iar ofertantul trebuie să facă dovada că dispune de o echipă formată din peste 40 de persoane.