9 martie

INDUNDATII IN CLUJ-NAPOCA
Citeva case din zona Sopor au fost inundate ca urmare a ploilor de ieri. Cauza principala a fost colmatarea si infundarea cu moloz din constructii a unor canale de scurgere a apelor.
Primarul Emil Boc a dispus interventia de urgenta cu utilaje RADP pentru desfundarea canalelor, iar ISU a intervenit cu motopompe pentru scoaterea apei din curtile afectate de inundatii. Astazi s-a intervenit din nou pentru a elimina si alte pericole.
Primarul face apel la toti cetatenii sa nu mai depoziteze ilegal deseuri din constructii, pentru ca astfel pot pune in pericol viata oamenilor. Primaria va intensifica controalele de profil.
In 2017 – 2018 este programata modernizarea strazii Sopor conform prevederilor Planului Urbanistic Actual.

CONTROALE IN OSER
Politisti din cadrul Politiei Cluj-Napoca împreuna cu jandarmi din cadrul Gruparii de Jandarmi Mobile Cluj-Napoca si politisti locali au desfasurat o actiune în sistem integrat în zona Pietei „OSER” din Cluj-Napoca. Actiunea a vizat în principal prevenirea si
combaterea comertului ilicit, a evaziunii fiscale, prevenirea si combaterea infractiunilor stradale. De asemenea au fost instituite filtre rutiere la intrarea în oras pentru verificarea autovehiculelor care transporta marfa.
Cu ocazia controalelor desfasurate politistii au verificat 8 agenti economici si 16 comercianti persoane fizice. Pentru neregulile constatate au fost aplicate 20 sanctiuni contraventionale in valoare de peste 9.500 lei.

TIRGUL UNIVERSITATILOR
A 18-a editie a Tirgului International de Universitati RIUF se va desfasura la Cluj-Napoca in 22 martie. Acesta va reuni peste 65 de universitati din Romania si din strainatate, precum si scoli de limbi straine sau programe de scoli de vara. Lista expozantilor poate fi vazuta la adresa de internet riuf.ro. Tirgul International de Universitati RIUF va avea loc la Sala Polivalenta, marti, 22 martie, intre orele 10 si 17.

FLORI OFERITE DE POLITISTII CLUJENI DE 8 MARTIE
Politistii clujeni au continuat ieri traditia de a oferi participantelor la trafic cite o floare si urari de sanatate cu ocazia zilei de 8 Martie. Actiunea a început la ora 11.00, iar doamnelor si domnisoarelor – conducatori auto si pietoni – le-au fost oferite flori. Cele care nu au avut centura de siguranta au primit în loc de amenda un cupon de reducere pentru cursuri preventive oferite de un club de motorsport.